Diyarbakır'da 4 sığınakta silah ve mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır'da 4 sığınakta silah ve mühimmat ele geçirildi

​Diyarbakır kırsalında düzenlenen operasyon sonucu tespit edilen 4 sığınak tahrip edilirken sığınaklarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, Silvan, Hazro ve Kulp ilçeleri sınırlarında kalan dağlık ve kırsal alanda 19 Mart 2019 Salı günü saat 23.00’dan itibaren yürütülen operasyonların 21 Mart 2019 Perşembe günü saat 22.00 itibariyle tamamlandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, söz konusu operasyonel faaliyet esnasında PKK tarafından kullanılan 4 adet kış sığınağı ile 1 adet mevziinin tespit edildiği ve tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, gerçekleştirilen temas arama faaliyetlerinde bahse konu sığınaklar içerisinde ve arazide 2 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, 3 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 220 adet 7.62 mm çapında AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 4 adet 7.62 mm çapında boş kovan, bir adet roketatar mühimmatı, 2 adet büyük tüp ve çok sayıda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

Delil niteliğinde olan malzemelerin muhafaza altına alındığı, diğer malzemelerin ise Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince yerinde imha edildiği aktarılan açıklamada, ayrıca adli arama faaliyetleri sonucunda da  174 şahıs ve 36 aracın kontrol edildiği ve 4 şahsın 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılarak serbest bırakıldığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.