Diyarbakır'da ​​​​​​​61 yaşındaki Mustafa Ersoy'dan 2 gündür haber alınamıyor

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden Mustafa Ersoy, dün sabah namazında çıktığı eve 2 gündür dönmedi. Ailesi ve yakınları her yerde onu arıyor.

Diyarbakır'da hayvancılıkla uğraşan 61 yaşındaki Mustafa Ersoy, dün sabah namazını kıldıktan sonra ikamet ettiği Yeniköy Mahallesi 1056 nolu sokaktaki evinden ayrıldı. Çevredeki güvenlik kameralarından izini süren aile 300 metre ötesinden sonra izini kaybetti.

Baba Mustafa Ersoy'un kayıplara karışmasından endişe duyduklarını dile getiren ailesi, bir an önce eve dönmesini bekliyor.

Konuya ilişkin İLKHA'ya konuşan kayıp Mustafa Ersoy'un oğlu Selami Ersoy, babasının sağlık problemleri yanında evden uzaklaşmasını gerektirebilecek herhangi bir sorunlarının olmadığını dile getirdi.


Oğul Ersoy, "Babam hayvancılıkla uğraşıyor. Sabah kalktığımızda yatağını kaldırmış, üstünde namaz kıldığı seccadesi yerdeydi ama kimsenin evden çıktığını görmedik. Babamın hayvan pazarına gittiğini düşündük. 11.00-12.00 gibi de eve gelirdi. Amcalarıma, amca çocuklarına, komşularımıza ve çevremizdekilerden babamı 'gördünüz mü'? sorduğumuzda ' yok görmedik' dediler. Saat 14.00'ra doğru geldiğinde kaygımız daha arttı. Emniyeti arayıp durumu izah ettikten sonra kayıp başvurunda bulunduk.

Çevredeki güvenlik kameraları üzerinden edindikleri bilgiyi paylaşan Ersoy, "Emniyetteki birimlerden bize verilen bilgilere göre sabah 06.27'de evden çıktığını, 6 dakikalık bir süre zarfında 10 Nisan polis karakolunun önündeki durağa kadar gittiğini tespit etmişler. Bununla ile ilgili çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Babasının sağlık veya sosyal açıdan evden ayrılmasını gerektirebilecek herhangi bir sorunun olmadığına dikkat çeken Ersoy, "Aile içerisinde herhangi bir huzursuzluğu, düşmanı veya borcu yok. Normal şartlarda sabah uyandığında hayvanların satış işleriyle uğraşır, akşam olduğunda da hayvanları içeriye alır. Yani dışarıya çıkıp da kahvehanelerde oturacak biri değil. Herhangi bir sağlık sorunu yok, sıhhati yerinde biri." şeklinde konuştu.

Aile, Mustafa Ersoy'u görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmelerini istiyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.