Diyarbakır'da 7 kişiye icazet verildi

Diyarbakır'da 7 kişiye icazet verildi

Bismil İhsaniye Camisi'nde Arapça ve İslami İlimler eğitimini tamamlayan 7 kişiye icazet verildi. Katılımın yoğun olduğu icazet merasimine siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DİYARBAKIR - Bismil ilçesi Bozkurt Mahallesi'nde bulunan İhsaniye Camisi'nde Arapça ve İslami İlimler eğitimini tamamlayan 7 kişiye icazet verildi.

İhsaniye Camisi'nde aldıkları eğitimi tamamlayan 7 talebeye müderrisleri ve aynı zamanda İhsaniye Camii imamı Vezir Aslan tarafından icazetleri verildi.

İcazet törenine HÜDA PAR Bismil ilçe Başkanı Ali Bilmez, Bismil ilçe müftüsü Hanifi Ballı, Silvan ilçe Müftüsü Hasan Çelebi, Kelha Amed Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve imtiyaz sahibi Abdulkuddüs Yalçın ve Araştırmacı Yazar Hüsnü Geçer ile çok sayıda kanaat önderi, alim ve vatandaş katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması bölge birincisi Osman Turan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İhsaniye Camii İmamı ve Müderris Vezir Aslan yaptığı konuşmada, "Sizler icazet merasimi için buraya gelip bize sahip çıktınız. Size çok teşekkür ederiz" dedi.

İcazet alanlardan Muhammed Aslan yaptığı konuşmada, "Dünyanın en zor ve önemli işi olan insan yetiştirme kurumu mesabesindeki medreseler meyve bahçesine benzer. Bahçenin meyve ağaçları bu medreselerde insan yetiştiren çok değerli üstatlarımızdır. Bu ağaçların güzel meyveler vermesi için bakımımı yapan bahçıvan, medresenin devam etmesi için her türlü yardımı esirgemeyen kıymetli yardımseverlerdir. Ve bütün bu sistemin neticesinde ortaya çıkan meyveler ise çok değerli üstatlarımızın yetiştirdiği ilim talebeleridir. Hepimizin bildiği gibi ağaçlar bakım ile yeşerir, gürleşir ve meyve verirler. Yine kendilerine teşekkürü unutmayacağımız kimseler arasında, bu ağaçlara bakım yaparak meyve vermesine vesile olan bizlerin ve üstatlarımızın maddi destekçileri olan yardımsever vatandaşlarımızdır. Onlar ki yaptıkları yardımlarla hem dünyalarını hem de ahiretlerini imar ediyorlar. Allah onlardan binlerce kes razı olsun mekânları cennet olsun." diye konuştu.

Bismil İlçe Müftüsü Hanifi Ballı icazet alan 7 kişiye yönelik bir konuşma yaparak, Mevlana Halit Bağdadi'nin divanındaki ilk kıtasını okudu.

İcazet programı bazı âlimlerin konuşmalarının ardından okunan İcazet Duası ve icazet takdimi ile sona erdi.

İcazet alan yeni Mollalar, çok heyecanlı olduklarını ve sevinçlerine ortak olan katılımcılara teşekkür ederek, "İlim zor ve güzel… Biz bu günlere gelebilmek için çok sabrettik ve çok okuduk. İnşallah durmadan devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cami müezzini Mehmet Sarih Emin ise, "Ben Ankaralıyım. Benim tayinim buraya çıktığı zaman tereddüde düştüm. Yanlış bilgilerle dolu olduğumdan dolayı çekinerek buraya geldim. Burada gördüklerim beni çok sevindirdi. İnsanların İslam'a olan bağlılığı ile hocaların, talebelerin her yerde var olmaları ve halkın bunlara sahip çıkmaları beni çok etkiledi. Bu tür çalışmaların olması ve devam etmesi için daha çok çaba ve hizmet gerekir" şeklinde konuştu. (Hasan Gündüz/M. SaitAdiyaman - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.