Diyarbakır’da 8’inci Ortadoğu İnşaat Fuarı açıldı

Diyarbakır’da 8’inci Ortadoğu İnşaat Fuarı açıldı

Diyarbakır’da 70 firmanın katılımıyla 3 gün sürecek 8’inci Ortadoğu İnşaat Fuarı açıldı.

Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) ile Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş (TÜYAP) ortaklığıyla, 70 firmanın katıldığı 8’inci Ortadoğu İnşaat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada Diyarbakır’ın Ortadoğu’ya açılan kapı olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, Diyarbakır’ın gelişmesinde, hedeflerine ulaşmasında ve kalkınmasının sürdürülebilir kılınmasında fuarların çok önemli olduğunu dile getirdi.

Güzeloğlu “Fuarlar karşılıklı ticaretin, etkileşimin, buluşmanın ve ekonomik hareketliliğin hem hazırlayıcısı hem de göstergesi. Bugün açılan bu fuar inanıyorum ki çok önemli kazanımlara neden olacaktır. Ezelden beridir Diyarbakır, Ortadoğu’ya açılan kapıdır. Tarihi, stratejik ve lojistik önemiyle Anadolu’nun Ortadoğu’ya açılan hem ticari hem kültürel hem de sosyal kapısı durumundadır. Bu perspektiften baktığımız zaman hareketlenen Ortadoğu’da Diyarbakır, inşallah barışın temin ve tesis edileceği günlerde büyük bir dinamizme vesile olacaktır. Onun için diyoruz ki zaman Diyarbakır’da yatırım zamanıdır.” dedi.

Açılışa Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü Cihat Alagöz katıldı.

İLKHA




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.