"Diyarbakır'da 96 bin işsiz var"

"Diyarbakır'da 96 bin işsiz var"

Diyarbakır İş-Kur İl Müdürü İsmail Koç, Diyarbakır'da 96 bin kişinin işsiz olduğunu, bu sayının yarısından fazlasının 30 yaş altı gençlerden oluştuğunu söyledi.

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesinde İş-Kur Diyarbakır İl Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi Kariyer Uygulama Merkezi ve Diyarbakır Valiliği’nin de katkılarıyla "İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği" düzenlendi.

 

Üniversitenin kongre salonunda düzenlenen etkinliğe, İş-Kur’da görevli iş ve merkez danışmanları, firmalar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

İş-Kur’da görevli iş ve meslek danışmanlarının ziyaretçileri, iş piyasası ve meslekleri konusunda bilgilendireceklerini söyleyen İş-Kur Diyarbakır İl Müdürü İsmail Koç, Diyarbakır’da işsiz sayısının 96 bin olduğunu söyledi.

 

Bu tür etkinliklerin devam etmesinin iş gücü piyasasına olumlu katkı sağlayacağını söyleyen Koç, “96 bin işsizin bulunduğu ve işsizlerin yüzde 51,7’sinin 30 yaşın altındaki gençlerden, oluştuğu Diyarbakır’da düzenlenen İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Etkinliği, istihdam sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacaktır.  Bu tür organizasyonların temel amacı olan istihdamın arttırılması, ekonomik kalkınmada başka güç olan beşeri sermayenin tam olarak kullanılmasını sağlarken işsizliğin neden olduğu birçok sosyal problemin çözümüne katkı sağlamaktır.” dedi.

 

İki gün sürecek etkinlikte, firmaların istihdam için başvurular alacağı öğrenildi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler