Diyarbakır’da artan hırsızlık vakaları vatandaşı canından bezdirdi

Diyarbakır’da artan hırsızlık vakaları vatandaşı canından bezdirdi

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde artan hırsızlık vakaları vatandaşı canından bezdirdi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Alipınar Mahallesinde art arda meydana gelen hırsızlık olayları, esnafı ve mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçilmemesine tepki gösteren esnaf ve mahalleli, hırsızların bulunması için emniyete çağrıda bulundu.

İşyerinden yaklaşık 20 bin lira değerinde sigara çalınan büfe işletmecisi Ömer Çelik, devletin kendisine yönelik işlenen suçlara karşı tavrını, vatandaşa karşı işlenen suçlara karşı da göstermesi gerektiğini belirtti.

Ellerinde hırsızların görüntülerinin olmasına rağmen bulunmamasına sitem eden Çelik, “Saat 03.00-03.30 gibi hırsılar işyerime girmiş. Saat 04.00 gibi belediye temizlik işçisi evime gelerek işyerimizin soyulduğunu söyledi. İşyerine geldiğimde kepenk bir metre kadar kalkmış haldeydi, anahtarları da makasla kesip içeri girmişler. Hırsızların görüntüleri işyerimdeki güvenlik kamerasına yansımış. Görüntülerde 2 kişi içeri girmiş, dışarıda da iki tarafta gözcü varmış ama biz onları görmedik. Görüntülerde hırsızların yüzleri pek seçilmiyor. Hırsızlar içeri girdikleri gibi hemen sigaralara dalıyorlar, tüm sigaraları standıyla beraber götürüyorlar. Yaklaşık 15-20 bin TL tutarında sigara götürmüşler. 600 lira kadar da kasadaki kağıt ve bozuk paraları almışlar.” dedi.

“Devlet kendisine yönelik kabahatlerde suçluları buluyor, bunları da bulsun”

Hırsızların bulunması için yetkililere çağrıda bulunan Çelik, “Polis geldi, incelemelerde bulundu, biz de şikâyetçi olduk. 15 gün oldu ama bir netice elde etmedik. Emniyete 2-3 güvenlik kamerası kaydı verdik. Bazılarının eşkâlleri görünüyor. Burada sadece bizim işyerimizi soymamışlar, bizden 2-3 gün önce 100 metre uzağımızdaki kahvehanenin de otomatik kepengini patlatarak içeri girip, kahvedeki televizyon ve bilgisayarı götürmüşler. Bizim işyerimizdeki hırsızlık olayından sonra da 2’inci Taktik Hava Üssünün karşısında bir markete girmişler. Oradan da epey miktarda sigara çalmışlar. Biz istiyoruz ki bu hırsızlar bulunsun. Şimdi bunların ellerinde belki sigaralarımız duruyordur. Devlet kendisine yönelik bir şey olduğunda buluyor, bunları da bulsun.” ifadelerini kullandı.

Çelik işyerinden yapılan hırsızlığın görüntülerini İLKHA muhabiriyle paylaştı. Görüntülerde hırsızların kepenk kilitlerini kırarak işyerine girip, sigaraları aldıkları görülüyor.

İşyeri 3 defa soyulan Ekrem Kaplan da artık geceleri rahat uyuyamadığını söyledi.

“Bir haftadır hırsızların korkusundan rahat uyuyamıyorum”

Hırsızların yakalanmasını isteyen Kaplan, “2 yılda 3 defadır dükkânıma giriyorlar. Önceki hırsızlık olaylarında, Sur ilçesindeki olaylar nedeniyle emniyete haber vermedim. Bu son hırsızlıkta mecbur kaldım emniyeti çağırdım. Emniyet tutanak tutup, parmak izi aldı ama yine bir şey elde edemedik. Benim son hırsızlık olaylarında 15-16 bin TL zararım oldu. Emniyet daha bir şey bulamamış, mağduruz. Yetkililerin bu hırsızları bulmasını istiyoruz. Ben bir haftadır rahat yatamıyorum. Hırsızlar rüyama geliyor. Gece, ‘Acaba dükkânıma yine gelmişler mi?’ diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Evinden 6 bin lira değerinde güvercini çalınan Ali Demir de hırsızların yakalanmasını istedi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.