Diyarbakır’da Aspim Otizm Farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi

Diyarbakır’da Aspim Otizm Farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi

​Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmet Binası’ndan Anıt Park’a kadar gerçekleştirilen yürüyüşe, İl Müdürü Halit Açar, İl Müdür Yardımcıları, personeller, otizmli bireyler ve aileler katıldı.

Yürüyüşte “Otizmi Farket, Kabul Et, Bizimle Yürü” sloganının yer aldığı pankartlar taşındı.

Anıt Park’ta son bulan yürüyüşün ardından konuşma yapan Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, farkındalık programı çerçevesinde yürüyüş gerçekleştirdiklerini belirtti.

Otizmin gelişim bozukluğu olarak ifade edildiğini ve daha çok belirgin özelliklerinin ise göz kontağı kuramamak, dikkat ve işbirliğinden kaçınmak gibi belirtilerinin olduğunu kaydeden Açar, Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, Sosyal Hizmet Merkezlerinde, otizmli bireylerin tespiti ve onların ailelerine yönelik destek çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Açar, aynı zamanda kamu binalarına da Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla mavi ışıkların yansıtılacağını hatırlattı. (Emrah Deniz-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.