Diyarbakır'da basın açıklaması ve yürüyüş yasağı kaldırıldı

Diyarbakır'da basın açıklaması ve yürüyüş yasağı kaldırıldı

Diyarbakır’daki bazı noktalarda basın açıklaması yapma ve yürüyüş gerçekleştirme gibi faaliyetlerin yasaklanması kararı kaldırıldı.

Diyarbakır’da son zamanlarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle Yenişehir ilçesinde bulunan adliye binası ve çevresi ile risk oluşturacak bazı noktalarda basın açıklaması, toplantı, yürüyüş, oturma eylemi, stant açma ve çadır kurma gibi faaliyetlerin ikinci bir karara kadar yasaklandığı açıklanmıştı.

Yenişehir Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yasağın bugün saat 12.00 itibari ile kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Adliye binası ve çevresinde (Adliye Binası önü Elazığ Caddesi çift yönlü kaldırımlar dâhil), Prof. Selahaddin Yağcıoğlu Caddesi üzerinde bulunan Karakoç Plaza önü ve çevresinde (Park Plaza Otel’e kadar), Elazığ Caddesi’nde çıkan güzergâh dâhil yerlerde ve suçluların adliyeye ve sonrasında başka bir yere nakli esnasında güvenlik açısından ilçemiz dâhilinde risk oluşturacak noktalarda yapılması planlanan ve muhtemel her türlü basın açıklaması toplantı ve yürüyüş ile oturma eylemi, stand açma ve çadır kurma gibi her türlü faaliyetin, 12.05.2016 günü saat 8.00’dan itibaren ikinci bir karara kadar yasaklanmasına dair karar verildiği bildirilmişti. Bahse konu yasaklama 13.05.2016 günü saat 12.00 itibarı ile kaldırılmıştır.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.