Diyarbakır’da belediye otobüsü ateşe verildi

Diyarbakır’da belediye otobüsü ateşe verildi

Diyarbakır’da yol kesen PKK’liler, Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehir içi yolcu taşıyan otobüsü durdurarak yaktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde yol kesen PKK’li bir grup, yoldan geçen Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehir içi yolcu taşıyan otobüsü durdurarak içerisine Molotof attı. Otobüs ateşe verilirken yolcular da büyük panik yaşadı.

Olay, akşam saat 07.00 sıralarında merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi’nde meydana geldi. Yüzleri kapalı PKK’liler Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda barikat kurup yolu kapattıktan sonra, yoldan geçen Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma otobüsünü durdurdu.

Otobüsün içinde bulunan yolcular büyük bir panikle kendilerini dışarı atarken, PKK’liler de Molotof’la otobüsü ateşe verdikten sonra kaçtılar.

Şoförün otobüste bulunan yangın tüpüyle müdahalesinin ardında alevler büyümeden kontrol altına alındı. Doğalgaz ile çalışan otobüste yangının büyümemesi olası bir felaketi de önledi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi ise gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı.

Öte yandan olay yeri incelemesi yapması için polisin gelmesi beklenmeden, otobüsün bölgeden götürüldüğü görüldü.  (M. Sıddık Bilge - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.