Diyarbakır'da bomba yüklü araç ele geçildi

Diyarbakır'da bomba yüklü araç ele geçildi

TSK, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde yapılan aramalarda, bombalı saldırıda kullanmak üzere bir araç ele geçirdiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından 9 Şubat'ta yurt içinde gelişen olaylarla ilgili yapılan açıklamalarda, Hazro ilçesinde yapılan aramalarda, bombalı saldırıda kullanmak üzere bir araç ve içerisinde 5 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörünün ele geçirdiğini bildirdi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir kişi Türkiye’den Suriye’ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de yapılan aramalarda, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 56 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği dürbünü, bir adet av tüfeği, 15 adet av tüfeği fişeği ele geçirildiği ve bunlarla ilişkisi olduğu değerlendirilen 2 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, Hakkâri'de yapılan arazi aramasında; üç adet RPG-7 roketatar mühimmatı, 100 metre kablo ve Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde de devam eden operasyonda; 3 ayrı sığınak içerisinde 12 adet mutfak tüpü ve 667 kg muhtelif gıda maddesi ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.