Diyarbakır'da Camiyi kanalizasyon suyu bastı

Diyarbakır'da Camiyi kanalizasyon suyu bastı

Diyarbakır'da etkili olan yağmur sonrası bir camiyi kanalizasyon suyu bastı. Belediyeyi aramalarına rağmen camiyle ilgilenilmediğini belirten camii cemaati, kanalizasyon suyunu kendi imkanlarıyla tahliye etti.

DİYARBAKIR - Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlı hava, Diyarbakır’da da etkili olmaya başladı. Sağanak şeklinde etkili olan yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kalırken, Kayapınar ilçesinde bulunan Hacı Bedri Camisi’ni kanalizasyon suyu bastı.

Cami cemaati ve mahalle sakinlerinin, kanalizasyon sularını kendi imkanlarıyla tahliye ettikleri görüldü.

Söz konusu caminin birçok defa su baskınına uğradığını söyleyen mahalle sakinleri, belediye görevlilerinin soruna duyarsız kalmasına tepki gösterdi.

Kanalizasyon suları nedeniyle camide ibadet yapamadıklarını söyleyen Remzi Ünver, “Kanalizasyon sularının camimize girmesi nedeniyle halılarımız kullanılamaz hale geldi. Camide ibadet yapamıyoruz. Kendi imkanlarımızla camiyi temizlemeye çalışıyoruz. Camimiz, altyapı eksikliğinden dolayı birçok defa su baskınlarına uğradı. Belediyeyi sürekli aramamıza rağmen bizimle ilgilenmediler. Bu, nasıl bir belediyecilik anlayışıdır anlamıyorum. Bu şekilde giderse camiyi kullanamayacağız. Mağduruz, yetkililerden yardım istiyoruz.” dedi.   (Hamza Adiyaman - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.