Diyarbakır’da cephanelik ele geçirildi

Diyarbakır’da cephanelik ele geçirildi

Diyarbakır’da PKK’ye yönelik yapılan operasyonlarda aralarında uzun namlulu silah ve mühimmatlarının da bulunduğu bir cephanelik ele geçirildi.

Diyarbakır’da son günlerde yaşanan PKK saldırılarını engellemeye yönelik polis baskınları devam ediyor.

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde polis tarafından yapılan baskınlarda 12 adet Kaleşnikof tüfek, 2 adet roketatar 3 adet el bombası ve çok sayıda mühimmatın bulunduğu bir cephanelik ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak Diyarbakır Valisi Mustafa Aksoy’un yaptığı açıklamada,  merkez Sur ilçesinde yapılan baskınlarda ele geçirilen çok sayıdaki mühimmatın merkez Sur ilçesine bağlı Fatih Paşa Mahallesi’ndeki bir çay bahçesinde bulunduğu belirtildi.

Vali  Aksoy, yapılan operasyonlar sonucunda toplam da, 12 adet Kaleşnikof tüfek, 2 adet roketatar, 3 adet el bombası, 12 adet hücum yeleği, 35 adet içi fişek dolu Kaleşnikof şarjör, 4024 adet fişek, 15 adet roketatar sevk motoru, 8 adet anti personel roketatar mühimmatı, 890 adet Bixi fişeği, Bixi fişek mayonları, 7 adet anti tank roketatar mühimmatı ve 1 adet plastik muhafazalı, 57 adet av tüfeği fişeği, 38 adet el yapımı bombanın ele geçirildiğini açıkladı.

Aksoy olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.  (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.