Diyarbakır'da çocuk kaçırma girişimi

Diyarbakır'da çocuk kaçırma girişimi

Diyarbakır'da gündüz ortası çocuk kaçırmaya çalışan şahıs, son anda fark edilince amacına ulaşamadı.

DİYARBAKIR – Kayapınar ilçesinde evinin önünde oynayan 9 yaşındaki çocuk, kimliği belirsiz kişi tarafından kandırılarak kaçırılmak istendi. Son anda çocuğun nenesi tarafından fark edilen şahıs, amacına ulaşamadan kaçtı. Çocuğu kaçırmaya çalışan şahıs, ise girdiği internet kafede kameralara yansıdı.

 

Edinilen bilgiye göre, Kayapınar ilçesinde evinin önünde oynayan Hüseyin Veli Tekin’in yanına (9) yaklaşan 30 yaşlarında ismi öğrenilemeyen şahıs, bir yakının kaybolduğunu belirterek küçük çocuktan kendisine yardım etmesini istedi. Çocuğu alarak evden uzaklara götüren şahıs, burada bir internet kafeye uğradı. Daha sonra çocuğu kaçırmaya teşebbüs ettiği iddia edilen şahıs, son anda çocuğun nenesinin durumu fark etmesi üzerine kaçarak izini kaybettirdi. Çocuğun ailesi, internet kafede güvenlik kameralarında da görünen bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Kaçırma hadisesi hakkında konuşan küçük çocuğun amcası Ayetullah Tekin,  “Saat 12.45 sıralarında 9 yaşındaki yeğenim evinin önünde oynarken yanına yaklaşan 30-35 yaşındaki şahıs, kendisinin bir yakınının kaybolduğunu ve onu bulması için kensine yardım etmesini istiyor. Yeğenim annesinden izin almadan kendisi ile gelemeyeceğini söylüyor. Bunun üzerine bu şahıs, yeğenimin kolundan tutarak ‘Annenden izin almaya gerek yok’ diyerek onu zorluyor. Çocuğu evinin bulunduğu yerden uzağa götürüyor. Birkaç yerden sonra internet kafeye uğruyor. O anda bu şahıs güvelik kameralarına da yakalanıyor. Yolda çocuğu kaçırırken, yeğenim ağlıyor. Bu şahıs, çocuğun ağlayışını görenlere de kendisinin babası olduğunu söyleyerek, ‘ağlıyor onu gezdirmeye çıkardım’ demiş. En son yeğenimi götüreceği esnasında yeğenimin teyzesi durumu fark edip nenesine haber veriyor. Nenesi hemen aşağı inerek şahsı yakalıyor. Ona ne yaptığı sorunca şahıs niyetinin kötü olmadığını söyleyip oradan kaçıyor.”şeklinde konuştu.



Öte yandan, polis, çocuk kaçırma teşebbüsünde bulunan şahsın yakalanması için çalışma başlattı. (Fikret Kavgalı/Hamza İrtem-İLKHA) 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.