Diyarbakır'da çocuklara yönelik Kur'an kursu kayıtları başladı

Diyarbakır'da çocuklara yönelik Kur'an kursu kayıtları başladı

Diyarbakır'da 4-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik yeni dönem Kur’an kursu için kayıtlar alınmaya başlandı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde 4-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik yeni dönem Kur'an kursu için kayıtlar alınmaya başlandı.

Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla sertifika alan öğreticiler, çocuklara Kur'an-ı Kerim bilgilerinin yanı sıra pedagojik eğitim gibi çeşitli dallarda eğitimler verecekler.

Bu kapsamda Kayapınar ilçesinde bulunan Çelebi Eser Camii'nde düzenlen programa Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen katılarak, kurs hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Caminin bir bölümünün de yetişkinler için ayrıldığını bildiren İşliyen, "Bütün Kur'an kurslarımızı önemsemekle beraber özellikle 4-6 yaş grubundaki çocuklarımızın eğitimini önemsiyoruz. Burası sadece Kur'an bilgisinin verildiği bir mekân değil. Burada çocuklarımız, güzel davranışları, saygıyı, arkadaşlarıyla geçinmeyi, dostluk kurmayı, ortak malzeme kullanmayı öğreniyorlar. Okul öncesinde özellikle pek çok güzel davranışı kazanmış olarak okula gidiyorlar." dedi.

Kursa katılan çocukların diğer İslami bilgileri de öğrenebildiklerini anlatan İşliyen, "Bu arada besmeleyi, tevhidi, şehadeti, yatarken ve kalkarken dua etmeyi, güzel düşünmeyi öğreniyor. Onun için bütün anne ve babalara, okul öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve müftülüklerimiz sağlamış olduğu bu 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarımızdan istifade etmeyi özellikle tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu yıl öğrenci sayısında artış beklediklerini ifade eden İşliyen, bu eğitimlerle çocukları ahlaklı, erdemli ve imanlı yetiştirmek istediklerini sözlerine ekledi. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz - İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler