Diyarbakır`da Devlet hastaneleri PKK`nin elinde mi?

Diyarbakır`da Devlet hastaneleri PKK`nin elinde mi?

HDP Eş başkanı Selahattin Demirtaş`ın çağrısı sonrası sokağa inerek terör estiren PKK/HDP yandaşlarının kayıt dışı ve eksik kayıtlarla devlet hastanelerinde tedavi edildiklerini dair belgeler ortaya çıktı.

DİYARBAKIR  - İlke Haber Ajansının Diyarbakır Gazi Yaşargil Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde usulsüzce hasta kayıtları yapıldığına yönelik haberinin ardından gündeme gelen kayıt belgeleri hastanede yapılan kayıt dışı yada eksik ve yanlış kayıtlarla olaylarda yaralananlara müdahale edildiği gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.

Diyarbakır olaylarında kullanılan Kobanili ve Yezidiler…

6-7 Ekim olaylarında mülteci adı altında Diyarbakır Büyükşehir belediyesi tarafından el altında tutulan Yezidiler ile Kobani’den gelen PKK/PYD’li militanlar olaylara katılmış, saldırılarda yaralandıkları tespit edilen bir çok Kobanili ve Yezidiler usulsüzce Diyarbakır Gazi Yaşargil Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi edildikleri iddia edilmişti.

Sofi’nin Diyarbakır’da vurulduğu ortaya çıkmıştı…

Bir görgü tanığının ifadelerine dayandırarak yapmış olduğumuz “Meğer Kobani’de değil Diyarbakır’da yaralanmış” başlıklı haberimizde; Sofi kod adlı PKK’nin Diyarbakır bölge sorumlusunun da aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin Diyarbakır’da yaşanan olaylarda yaralandığı,  ilk tedavilerinin Diyarbakır’da yapılmasından sonra Suruç’a götürüldüğü ve Kobani’de yaralanmış süsü verildiği ortaya çıkmıştı.

Ortaya çıkan iddialar sonrası baskınlarını artıran polis, 06-07 Ekim olaylarında onlarca Kobanili ve Diyarbakır’da bulunan Yezidilerin de eylemlere katıldığını tespit etmiş ve bunlardan bazılarını gözaltına aldığını açıkladı.

PYD/PKK’lı militanların kayda geçmeksizin tedavi edildi(mi)?

Ortaya atılan yeni bir iddia ve bu iddiayı destekleyen hastane kayıt belgeleri, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde çok sayıda usulsüz kayıt yapıldığının ve PYD/PKK’lı militanların kayda geçmeksizin tedavi edildiği iddiasının asılsız olmadığını ortaya çıkardı.

Olayların yaşandığı gece sabaha kadar hastanede olduğu ve yaralı olarak hastaneye getirilen bu şahıslarla birebir ilgilenerek kayıtlarında yardımcı oldukları, görgü tanıklarının iddiaları ve basına yaptıkları  ihbarlarla ortaya çıkan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Kanğın ve Hastane Müdür yardımcısı İhsan Eken’in, çıkan haberlere rağmen konu ile ilgili olarak basına herhangi bir açıklamada bulunmaması, dikkatleri Diyarbakır Gazi Yaşargil Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine çevirdi.

Eski hasta numaraları üzerinden kayıtları yapıldı(mı)?

06 – 07 Ekim tarihlerinde çıkan olaylardan dolayı yaralanmış PYD / PKK’lı militanların isimlerinin kaydedildikten sonra ya silindiğini yada farklı isimler üzerine kaydedilmiş eski hasta numaraları üzerinden kayıtlarının yapıldığını gösteren onlarca belge, hastane kayıt sisteminde yaşanan usulsüzlüğü ortaya çıkardı.

İlke Haber  Ajansının ele geçirdiği hasta kayıt raporlarına göre, 06 – 07 Ekim olaylarında Selahattin Demirtaş’ın çağrılarıyla sokağa çıkarak insanların hayatlarına kast eden ve halkın malını yağmalayarak talan eden PKK/HDP’li çetelerin içerisinde bulunanlardan Abdullah KOBANİ ismi ile 364513 hasta numarası ile sisteme kayıt edilen şahıs daha önce sistemde aynı numara üzerinden kaydı olan bir bayanın hasta numarası üzerine kayıt edildiği ortaya çıktı.

Bir diğer şahıs olan ve 364510 hasta numarası ile sisteme kayıt edilmiş olan Adem ARAM ise daha önce sistemde aynı numara ile kayıt edilmiş olan başka bir hastanın yerine kayıt edildiği ortaya çıktı.

Onlarca belge var…

Yukarıda verilen 2 örnek gibi onlarca örneğin ortaya  çıkması ve yaralıların birçoğunun 20 – 30 yaş arasında olması, 70’e yakın kişinin Suriye uyruklu olması, bazılarının Doğum yerinin Diyarbakır gösterilerek uyruğunun Suriye olarak gösterilmesi ve bazılarında ise uyumsuz bilgilerin kayıt edilmiş olması ise olayların yaşandığı gün Diyarbakır Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde kasıtlı olarak bazı usulsüz işlerin çevrildiğini ortaya koyduğu iddialarını güçlendirdi.

Adli vaka ile geldiği halde normal hasta girişi yapıldı(mı)?

Görgü tanığı, “Bu konuda birçok örnek var. Açıp o gün yapılan kayıtlara bir baksınlar her şey ortaya çıkar. Şahıs Adli vakadan (silahlı yaralamadan) gelmiştir. Bu şahıs sanki normal hastaymış gibi yatışı yapılmıştır. Bir diğer husus ise; Selahattin Eyyubi Hastanesine gittiğinde ADLİ VAKA olarak değerlendirilen şahıs, buradan çıktıktan sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesine gelerek burada normal hasta olarak girişi yapılıyor. İncelenmesi durumunda bu söylediklerimin tamamının çıkacağı görülecektir.” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği sekreterinin, Diyarbakır Gazi Yaşargil Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi başta olmak üzere kentteki bazı sağlık ocaklarını PKK/PYD’nin emrindeymiş gibi idare ettiğini söyleyen görgü tanığı, iddialarına karşı hastane yönetiminin vereceği bir cevabının olmadığını ve bu işleri alenen yaptığını iddiasında bulundu.

Sanki PKK’nin memuru…

Hastane personeli içerisinde HDP/PKK ile dirsek temasının olduğu birçok çalışanın olduğunu ve bu çalışanların bir devlet memuru gibi değil de tıpkı bir militan gibi iş yaptığını söyleyen görgü tanığı, son olarak Hastaneden kaçan PKK militanının da bunun en bariz örneği olduğunu söyledi.

Tam 10 gün gizli tuttular

Görgü tanığı son olarak Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinden kaçan PKK Militanı ile ilgili olarak ta, hastane yönetimi ve çalışanlarının bu işte parmağının olduğunu iddia etti.

Görgü tanığı, “Bir hastanede PKK militanı olduğu bilinen bir şahıs kaçacak ve hastane personeli bunu bilmemiş olacak. Bu olacak iş midir? Bu gün Kobaniden tedavi amaçlı getirilen yaralıların yanında örgütten veya HDP’den onlarca kişi sözüm ona refakatçı olarak kalıyor. Gidin bakın! Hiç birinde refakatçı kartı bile yok. Bir hastanın başında en az 5 refakatçı kalıyor. Kaçan PKK’linin refakatçıları nerde? Bunu soran oldu mu? Hatta hastane personelleri dahi onların odasından çıkmıyor. Basına düştüğü kadarıyla hepimiz olayı duyduk. Biliyoruz. Ancak Bu PKK’li Kasım Ayının 15’inde kaçtı. Tam 10 gün gizli tuttular. Fakat ortaya çıktı. Bir diğer husus ise adam kademe kademe kaçtığı belirtiliyor. Demek ki her kademede buna yardım eden var. Ama kimse bunu sorgulamıyor. Olacak olan şey belli. 4 polis açığa alınacak. Gerisini ise kimse sorgulamayacak.” Şeklinde konuştu.  

Hatırlanacağı üzere 06-07 Ekim tarihlerinde, kentte yaşanan ve PKK/HDP’lilerin saldırılarında yer alan militanların burada sahte kayıtlarla tedavi edildiği iddiaları gündeme gelmiş ve büyük yankı uyandırmıştı.

(İLKHA)




 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler