Diyarbakır'da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi

Diyarbakır'da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen "Devlet Övünç Madalyaları" şehid yakınlarına ve gazilere düzenlenen törenle takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyaları, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından şehit yakınlarına ve gazilere düzenlenen törenle takdim edildi.

Diyarbakır DSİ toplantı salonunda düzenlenen Devlet Övünç Madalyaları takdim töreni, okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tilavetin ardından Devlet Övünç Madalyaları tevcih edilecek şehit ve gazilerin özgeçmişleri okundu.

Devlet Övünç Madalyalarının takdimi öncesi konuşma yapan Güzeloğlu, en büyük güvencenin imanla yetişen nesiller ve milletin asil fertleri olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "Bugün aramızda bulunan bu kahramanların değerli eşleri, evlatları anne ve babaları da en değerli varlıklarımızdır. Şüphesiz ki kaybın acısı büyüktür, ama karşılığı Allah katında en büyük ödül ve mükâfat olan cennetle müjdelenmek ve Peygambere komşu olmaktır. Rabbim onlardan razı olsun. Değerli eşlerine, evlatlarına sabır ve iman dilerken, her an devletin, milletin yanlarında olduğunu, o kahramanların emaneti olarak onlara sonsuza kadar sahip çıkacağımızı ve her birisi için tüm ömrü boyunca yaşanacak bu büyük onurun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum." dedi.

Güzeloğlu, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyalarını şehit yakınları ve gazilere takdim etti.

Tören, günün anlamına istinaden çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.