Diyarbakır'da Dicle nehri değerlendirme toplantısı yapıldı

Diyarbakır'da Dicle nehri değerlendirme toplantısı yapıldı

Diyarbakır Valisi başkanlığında, DSİ 10'uncu Bölge Müdürlüğünde Dicle nehri değerlendirme toplantısı yapıldı.

Dicle Nehri yatağı ve bu kapsamında yapılması planlanan çalışmalar neticesinde Devlet Su İşleri (DSİ) 10'uncu Bölge Müdürlüğünde toplantısı salonunda değerlendirme yapıldı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle nehrinin medeniyet geçmişlerine ve dünya uygarlık sürecinde çok açık belirleyici bir etkisi olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "Diyarbakır'ımızın ve bölgemizin hayat kaynağı ve pınarı olan Dicle tarihin var olduğundan bugüne bereketin refahın bu anlamda değerlerin taşıyıcısı olmuştur. Dicle nehrinin bir zenginlik bir güzellik ve kültür olarak korunması bu perspektifte tüm çalışmalarımızın Diyarbakır'da gerçekleştirdiğimiz diğer çalışmalar gibi örnek bir çalışma boyutuna ulaşması temel amacımızdır." dedi.

Dicle nehrinde yapılacak çalışmalar neticesinde tamamen ıslah edileceğini belirten Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Bugün itibariyle Dicle nehri yatağının büyük bölümünde yer alan adacıklar, gelişi güzel ağaç dikimleri, sağlı sollu sazlıklar, nehir yatağını daraltılmış yer yer su ve çamur birikintilerinin oluşmasına neden olmuştur. Yapılacak çalışmayla Dicle nehri yatağı tamamen ıslah edilecek bu kötü görüntü ortadan kaldırılacaktır. Şüphesiz sadece olumsuzluğun giderilmesi anlamında değil Dicle nehrinin tanzim edilmiş kesit içerisinde doğal güzelli ve gürselliğiyle ortaya çıkarılmış olacaktır. Bu projenin gerçekleşmesi şu an itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediye başkanlığımızın gündeminde olan ve büyük oranda çalışmaları tamamlanan Dicle vadisi projesiyle bütünleşecek ve bir altlık teşkil edecektir."

Toplantıya Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, İl Jandarma Komutanı Ali Demir, DSİ Bölge Müdürü Ali Gökyel ve kurum müdürleri katıldı. (Emrah Deniz - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.