Diyarbakır'da dini bilgiler yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Diyarbakır'da dini bilgiler yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Diyarbakır'da Kuran kurslarında okuyan öğrenciler arası yapılan temel dini bilgiler yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Diyarbakır'ın ilçelerine bağlı Kuran kurslarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgiler yarışmasında dereceye girenlere İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Kuran kurslarında okuyan öğrencileri, itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri öğrenmeye teşvik etmek, hafızlık eğitimi yapılan kurslarda dini bilgiler dersinin işlevselliğini arttırmak ve ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarının tanıtımını yapmak amacıyla Kur'an kursu öğrencileri arasında ilçe birincilerinin katıldığı dini bilgiler yarışması İl Müftülüğünde yapıldı.  

Yarışma sonucu dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi için düzenlenen törende konuşan İl Müftü Vekili Abdullah Işık, tüm öğrenci ve öğretmenlerini tebrik edip, amacın yarışma değil, öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak olduğunu ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerin nazarlarında birinci olduğunu söyledi.         

Yarışma sonucunda bayanlar kategorisinde Yenişehir ilçesinden Sevgi Sever birinci, Silvan ilçesinden Rabia Meygil ikinci, Bağlar ilçesinden Zehra Kızıl ise üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde ise Kulp ilçesinden Eyüp Öztürk birinci, Bağlar ilçesinden Muhammed Kızılkaya ikinci, Kocaköy ilçesinden Yusuf Pamuk üçüncü oldu. Yarışma sonunda her iki kategoride dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara da kitap hediye edildi.

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi Muradiye Kur'an Kursu'ndan katılarak bayanlar kategorisinde birinci olan Sevgi Sever, daha önceden temel dini bilgiler alanında tecrübe kazandığını belirterek, "Bu sınavda çalıştım, yeteri kadar verimli olmadı, ama önceki bilgilerimle de hamdolsun kazandım. Sınava ablam beni çalıştırdı, beraber çalıştık. Öncelikle hocama çok teşekkür ederim. Onun ısrarları ile katıldım. Sınav soruları çok basitti. Siyer bilgim önceden vardı, o yüzden zorlanmadım. Meal ve tefsirden de zorlamadım, Elhamdülillah yapabildim, çok şükür. Böyle bir yarışma düzenleyenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Bu tür sınavların faydalı olduğuna dikkat çeken Sever, "Arkadaşlarımın da bu sınavlara katılmasını istiyorum. Çünkü çok yararlı yarışmalar. Bu ve bunun gibi yarışmalara katılıyorum. Önemli olan ödül değil, bu bilgileri elde edebilmektir ve her bir Müslümanın bilmesi gereken bilgiler zaten." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler