Diyarbakır’da el yapımı patlayıcı ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır’da el yapımı patlayıcı ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 500 kilogram amonyum nitrat karışımından oluşan patlamaya hazır el yapımı patlayıcı ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

 

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin Oğuzlar mevkiinde, İl Jandarma Komutanlığı tarafında yapılan mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyeti esnasında 500 kilogram amonyum nitrat karışımından oluşan patlamaya hazır el yapımı patlayıcı ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada,  "Silvan İlçesi Oğuzlar mevkiinde mayın ve el yapımı patlayıcı arama esnasında Kasımlı mevkiinde bir adet RF komutalı ateşleme anahtarı (telsiz, devre kartı, tol serisi cihaz), 3 adet 8’li pil  bloğu ve 2 adet akım arttırıcıdan oluşan ateşleme tertibatı ile yaklaşık 600 metre uzunluğunda elektrik kablosu, 30 litrelik bidon içerisinde benzin, mazot, tiner karışımı ve bir adet 30 kilogramlık jelikan bidon ile 6 adet mutfak tüpüyle hazırlanmış yaklaşık 500 kilogram Amonyum Nitrat karışımından oluşan patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. Ayrıca, teröristlerin el yapımı patlayıcı düzeneğini gizlemek maksadıyla kullandığı değerlendirilen 10 kilogram çimento ve 10 kilogram alçı bulunmuştur." denildi.

Açıklamanın devamında, "Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, söz konusu el yapımı patlayıcı düzeneğinin emniyetli bir şekilde imha edilebilmesi maksadıyla, Diyarbakır-Silvan karayolu trafiğe kapatılarak Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde tahrip edilmiş, delil olabilecek bulgular muhafaza altına alınmıştır. Patlatma sonrasında Diyarbakır-Silvan karayolu emniyetli bir şekilde trafiğe yeniden açılmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.