Diyarbakır’da elektrik telleri büyük tehlike saçıyor

Diyarbakır’da elektrik telleri büyük tehlike saçıyor

Diyarbakır merkez ve ilçelerinde birçok elektrik iletim hattına bağlı tellerin evlere çok yakın olmasından dolayı tedirginliklerini dile getiren Diyarbakırlılar, yaşanacak olumsuzlukların tek sorumlusunun DEDAŞ olduğunu belirtiler.

Elektrik iletim hattına bağlı tellerin ve kabloların yeraltında olması gerektiğini dile getiren Diyarbakırlılar, yaşanacak en ufak bir olumsuz durumda Diyarbakır Elektir Dağıtım Anonim Şirketi’nin  (DEDAŞ ) sorumlu olacağını belirterek DEDAŞ’ı tedbir almaya çağırdılar.

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesi Sakarya Caddesi yol üzerinde bulunan elektrik direklerinin evlere çok yakın olmasından dolayı tehlike arz ettiğini ifade eden Diyarbakırlılar, birçok ilde elektrik tellerinin yeraltından geçtiğine dikkat çektiler.

Elektrik tellerinin ve kablolarının neredeyse evlerin içinde olduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Ahmet Kılıç, “Elektrik tellerinde çıkacak ufak bir kıvılcım evlere yakın olduğu için hemen yangın çıkmasına sebebiyet veriyor. Kabloların yeraltına alınması lazım. Devlet ve elektrik kurumunun buna bir çözüm bulması gerekiyor.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Batı illerinde elektrik tellerinin yer altında olduğuna dikkat çeken Şeyhmus Aksa ise elektrik faturası ödemesinin geciktiğinde personellerin hemen gelip elektriklerini kestiklerini belirterek DEDAŞ’ın halkın can güvenliği için tedbir almadığını ileri sürdü.

“Açık trafo kapıları tehlike saçıyor”

Trafo kapaklarının kilitli olmadığı için tehlike saçtığını belirten Aksa, “Trafo kapıları kilitli olmadığı ve açık olduğu için özellikle çocuklar için büyük bir tehlike arz ediyor. Bu tehlikeye karşı bir önlem alsınlar. Batı illerinde kablolar yeraltına döşenmiş durumda, neden Diyarbakır’da elektrik telleri bu kadar iç içe karıştırılmış ve evlere yakınlaştırılmış?  Yetkili koltuğunda oturanlar halkın can ve malını korumakla sorumludurlar. Lütfen bu sorunlara bir an önce el atsınlar.” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Elektrik tellerinin korkusundan dolayı balkona ve pencereye çıkamadıklarını ifade eden Rasim Cankurt ise “Mahalleliler olarak hepimiz bu konuda çok rahatsız oluyoruz. Zaman zaman kablolardan kıvılcım çakmasından dolayı rahat bir şekilde balkonda ailemiz ve çocuklarımızla oturamıyoruz.” diyerek duruma tepkisini dile getirdi.

Elektrik kablolarının hayati tehlike saçtığını söyleyen Cankurt, yetkililerin bu soruna bir an evvel çözüm bulmaları gerektiğini ifade etti.

“İllaki birilerinin ölmesi mi lazım?”

Kıraathanesinin hemen yanındaki trafonun iki ayrı zamanda patladığını ve bu yüzden müşterilerinin dışarıda oturamadığını belirten kıraathane işletmecisi Cesim Dinç, “İki seferdir bu trafo patladı, illaki birilerinin ölmesi mi lazım? Diğer illerde elektrik kabloları yerin altından geçiyor. Yeter artık bizim memleketimize bir düzen versinler. DEDAŞ’ın bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz.” diyerek DEDAŞ’a tepki gösterdi. (Emrah Deniz/Yunus Sırat- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.