Diyarbakır’da engelliler için işaret diliyle hutbe okutuldu

Diyarbakır’da engelliler için işaret diliyle hutbe okutuldu

Diyarbakır’da işitme engellilere yönelik işaret diliyle camilerde hutbe okutuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı engelli olan cemaatin camilerde ibadet edebilmesi için gerekli ortamı oluşturma kapsamında Diyarbakır’da bugünkü Cuma namazında işaret dili diliyle hutbe okutuldu.

Diyarbakır genelinde toplam iki camide belli aralıklarla işaret diliyle okutulan hutbelerin, ileriki aşamalarda her Cuma bütün camilerde okutulması hedefleniyor.

İşaret diliyle hutbenin okutulduğu Yenişehir ilçesinde bulunan Abdulcelil Cami İmam Hatibi Abdurrahman Birbir, amaçlarının engellilerin, cuma hutbesinden yararlanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Diyarbakır İl Müftülüğü ve İşitme Engelliler Okulu iş birliğiyle projeyi yürüttüklerini belirten Birbir, “Görevli arkadaşımız, okuduğumuz hutbeyi, camimize gelen işitme engelli kardeşlerimize anlatıyor. Geçmiş senelerde bize işitme engellilerden bu talepler gelmişti. Bir iki sefer yaptık, fakat olumlu olmadı. Tabi uzman eller tarafından yapılırsa inşallah daha olumlu olacağı kanaatindeyim.  Bir de bizim camimizin bitişiğinde 200 metre ilerde İşitme Engelliler Okulu var. Oradan da cemaatimiz var, geliyorlar.  Yaklaşık 10-15 kişilik bir cemaatimiz var.  Onlar için de çok faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi.

İşitme engellilerden olumlu tepki aldıklarını dile getiren Birbir, ileriki aşamalarda bütün camilerde uygulamak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Engellilere bu anlamda hizmet etmeyi amaçladıklarını sözlerine ekleyen Birbir, “İşitme engelli olan kardeşlerimizin, tabi ki elbette kitaptan okuyarak bazı bilgilere ulaşmaları mümkündür. Ancak bir vaizin anlatımı ile akıllarında daha fazla kalacak.  Onun için faydası çok yüksektir. Bu kardeşlerimizden olumlu yönden tepki alıyoruz.  Hutbeyi anladıklarını ifade ediyorlar.” diye belirtti.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.