Diyarbakır'da esnafa kent tarihi ve bilinci eğitimi verilecek

Diyarbakır'da esnafa kent tarihi ve bilinci eğitimi verilecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından esnaf ve işletmelere kent tarihi ve bilinci eğitimi verilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, esnafın turizm potansiyelinden pay almasını arttırmak amacıyla kafe, restoran, lokanta, tatlıcı, pastane, kuruyemiş, yöresel kıyafet, hediyelik eşya konaklama hizmetleri gibi turizm sektöründe çalışanlara yönelik “kent tarihi ve bilinci eğitimi” verecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esnaf Daire Başkanlığınca düzenlenecek eğitimde esnaf ve işletme çalışanlarının kent tarihi ve kültürü bilinci edinerek bu birikimi usta çırak ilişkisi içinde genç kuşaklara aktarımının sağlanması, işletmelerde çalışanların şehre gelen turistlere kent hakkında bilgi verebilmesi ve turistlerin şehri keşfederken katkıda bulunmasını amaçlanıyor.

Müracaatlar 3-20 Aralık arasında yapılabilecek

3-20 Aralık arasında müracaatların alınacağı eğitim, şehrin tarihi mekânlarında salgın kurallarına uygun olarak yüz yüze gerçekleştirilecek.

Program kapsamında, Sur İçi, İç Kale, Arkeoloji Müzesi, Hasan Paşa Hanı, Ulu Camii, Ahmed Arif Müzesi, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Dört Ayaklı Minare, Dengbej Evi, Kent Müzesi, Sur İçi Taş Maket, Keçi Burcu ve On Gözlü Köprü tarihi-kültürel alanları rehber eşliğinde anlatımlarla gezilecek.

Toplam 300 kişilik kontenjana sahip olan eğitim programı, 30 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek.

Tek gün olacak şekilde yapılacak eğitimler, 09.30 ile 17.00 arasında olacak.

Eğitime müracaat etmek isteyen katılımcıların https://form.jotform.com/213150654264955 linkinden başvuru yapması gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.