Diyarbakır'da Ev'leniyoruz fuarı açıldı

Diyarbakır'da Ev'leniyoruz fuarı açıldı

TÜYAP tarafından Diyarbakır'da 2'nci Ev'leniyoruz Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi tarafından Diyarbakır'da 2'nci Ev'leniyoruz Fuarı ile Kozmetik ve Kişisel Bakım Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuara katılanlar, stantları gezerek, ürünlerin fiyatları hakkında bilgi aldılar.

Kendisinin hazırladığı hediyelik ürünlerin satışını yapan İrfan Bilen, fuarcılığın, ticaretin gelişmesi ve ürünlerin tanıtımı için çok önemli olduğunu söyledi.

Bilen, "Diyarbakır gibi bir yerde bu tür etkinliklerin yapılmasını çok önemsiyorum. İnşallah bundan sonra sık sık bu tür etkinlikler olur. Ticaret hayatı için önemli olduğunu düşünüyorum. Gerçi benim ticaretle fazla bir ilgim yok. Bu ürünler, el yapımıyla yapmış olduğum ürünlerdir. Özellikle yerelde üretilen ürünlerin tanıtılması için fuarların daha çok olması lazım. Diyarbakır halkının bu tür yerlere gelmesi lazım. Zaten bu tür etkinliklerin pek fazla olmadığı bir yerdeyiz. Böyle bir şey kurulmuşken herkesi buradan davet ediyorum. Gelsinler, görsünler. Bir şey almak zorunda değiller, en azından görsünler. Diyarbakır'ımızın neler yapabileceğini görmeleri bile bize yeter." dedi.

Diyarbakır'ın fuarlarla anılmasını isteyen Yakup Aslan ise "Fuar kültürü çok doğru bir sistemdir. İnşallah Diyarbakır artık fuarlarla anılır. Dışarıdan gelenlerle birlikte ileriki yıllarda daha iyi fuarlar düzenlenir diye umut ediyoruz. Bizde yüzde 60-70'lere yakın indirimler var. Vatandaşların, almasalar dahi gelip görmelerinde fayda var çünkü birçok firmayı bir arada bulma imkânı var. Zamanlarını çok fazla harcamadan rahat bir şekilde gelip görebilirler." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) destekleriyle hazırlanan fuar, 21 Ekim 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler