Diyarbakır'da Eylem Yapan Aileler İlgisizlikten Şikâyetçi

Diyarbakır'da Eylem Yapan Aileler İlgisizlikten Şikâyetçi

PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, kimseden ilgi görmediklerini ve bu ilgisizlikten şikâyetçi olduklarını söylediler.

DİYARBAKIR- Çocukları PKK tarafından çeşitli tarihlerde dağa götürülen ailelerin 3 ay önce başlattıkları oturma eylemleri, Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda devam ediyor.

Şeyh Said Efendi’nin idam edildiği yerde dua eden aileler, Diyarbakırlıların kendilerine ilgi göstermemesi nedeniyle üzüntü içinde olduklarını belirtti.

“Kimseden fazla ilgi görmedik, ilgisizlikten şikâyetçiyiz”

Aileler adına açıklama yapan Sabri Önalan, Diyarbakırlılara seslenerek, “Biz 90 gündür burada oturma eylemi yapıyoruz. Çocuklarımızın bize kavuşturulması için bütün yetkililere ve bütün insanlara seslendik. Fakat ilgisizlikten dolayı şikâyetçiyiz. Çünkü biz, kimseden fazla bir ilgi görmedik. Diyarbakır milleti yanımızdan geçtiğinde bize selam dahi vermiyor. Yüzünü bizden çeviriyor. Eğer bizi horlayıp ta bu davamızı haksız olarak görüyorlarsa, çocukları bir gün eve gelmezse yatabilirler mi?” ifadelerini kullandı.

Yaşadıkları evlat acısının büyük olduğunu kaydeden Önalan, kendilerini haksız olarak görenlerin ellerini vicdanlarına koyarak düşünmelerini istedi.

Aileler eylemlerini tekrar belediye önünde sürdürecek

En kısa zamanda devlet yetkilileriyle görüşmek için Ankara’ya gideceklerini de belirten Önalan, “En kısa zamanda Ankara’ya gitme niyetimiz var.  Ankara’dan döndükten sonra eylemimizi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde sürdürmeyi düşünüyoruz. Allah Şeyh Sait’in hürmetine bizi bir an evvel çocuklarımıza kavuştursun.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli - İLKHA)

 













 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler