Diyarbakır’da genç çiftçi projesi kapsamında hayvan teslimatı yapıldı

Diyarbakır’da genç çiftçi projesi kapsamında hayvan teslimatı yapıldı

Diyarbakır’da Genç Çiftçi Projesi kapsamında Sur ve Ergani ilçelerinde büyükbaş hayvan teslimatı yapıldı.

Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden tarafından Diyarbakır’da Genç Çiftçi Projesi desteklemeleri kapsamında 172 hayvancılık projesi, 73 bitkisel üretim ve diğer projeler olmak üzere toplamda 245 proje belirlendiği ve bu kapsamda bakanlık tarafından 7 milyon 350 bin TL ödenek tahsil edildiği belirtildi.

Genç çiftçilere 72 düve dağıtıma Ergani Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Şefik Türker, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bayram Sevinçer, Ergani İlçe Müdür ve teknik elemanları ile çiftçiler katıldı.

Sur ilçesine 10 adet Büyükbaş, 5 Küçükbaş ve 4 adet Bitkisel üretim projesi olmak üzere toplamda 19 adet projeden 14 adet tamamlandığı, 420 bin TL hibe ödemesinin yapıldığı ve 10 genç çiftçiye 60 düve dağıtıldığı bildirildi.

Ergani ilçesinde ise 12 genç çiftçiye hibe destek projesi kapsamında 72 büyükbaş hayvan verildiği ve toplamda 22 adet projeden 17 âdetinin tamamlandığı 510 bin TL hibe ödemesi yapıldığı açıklandı.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Diyarbakır’da bu yıl başlatılan Genç Çiftçi kapsamında uygulamaya konulan projelerin birinde dağıtım törenini icra etmiş bulunuyoruz. İlimiz yaklaşık olarak 245 tane projeye hibe desteği ödemesi yapılacaktır. Bu hibe desteği 245 projenin 22 adedi Ergani ilçesinde uygulanacaktır ve 22 projenin 17 tanesi hayvansal üretim, 5 tanesi de bitkisel üretim olmak üzere toplam 22 projeye 660 bin lira değerinde bir hibe ödemesi gerçekleştirilmiş olacaktır.”

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.