Diyarbakır'da "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" finali yapıldı

Diyarbakır'da "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" finali yapıldı

​Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin katılımıyla düzenlenen ‘Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın bölge finali Diyarbakır'da yapıldı.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde çok sayıda öğrenci, öğretmen, din görevlisi ve vatandaşın katılımıyla düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyarbakır, Bitlis, Batman, Siirt, Şırnak, Van, Mardin ve Hakkâri’den 9 öğrencinin yarıştığı finalde, Siirt'ten Muhammed Ayğan birinci, Hakkâri’den Yusuf Özer ikinci, Diyarbakır'dan İsmail Bayram üçüncü oldu. Birinci olan Muhammed Ayğan, Türkiye birinciliğinde bölgeyi temsil edecek.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Yöneticisi Mehmet Yargın,  Türkiye'nin 10 bölgesinde düzenlenen yarışmalarda bölge birincisi olan gençlerin Türkiye genelinde düzenlenecek yarışmaya katılmaya hak kazanacağını belirtti.

Yargın, "Temel amacımız Kur'an-ı Kerim'i çocukların kalplerine, ruhlarına nakşetmek ve anlaşılmasını sağlamaktır. Gençlerimiz üzerinde Kur'an-ı Kerim'in mana ve ehemmiyetinin biraz daha pekiştirilmesidir. Diyarbakır'da böyle bir bölge finali gerçekleştirmiş olduk. Bu faaliyetin kalan tek ayağı Türkiye birinciliğidir. Diyarbakır'ın peygamberler ve sahabeler şehri ve bölgenin kültürel dokusunu en iyi temsil eden ildir.” dedi.

Yarışmada birinci olan Muhammed Ayğan ise yarışmaya öğretmenleriyle hazırlandığını ve yorucu bir çalışmanın ardından düzenlenen yarışmada birinci olduğunu belirterek, “En kısa sürede hazırlıklara başlayacağım. Bölgemizi en güzel şekilde temsil edeceğim.” şeklinde konuştu.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler