Diyarbakır'da Gönül Mimarları İnisiyatifinde kurulması muhtemel partiye tepki

Diyarbakır'da Gönül Mimarları İnisiyatifinde kurulması muhtemel partiye tepki

​Son zamanlarda Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partiyi Diyarbakır'da ilan edeceği haberleri üzerine açıklama yapan Gönül Mimarları İnisiyatifi, muhtemel partiye karşı yine de CumhurbaşkanıErdoğan'ı destekleyecekleri açıkladı.

Yeni bir parti kurma eğiliminde olan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır'da bir iftar programı ile parti ilanına start vereceği haberleri üzerine Gönül Mimarları İnisiyatifi, yeni oluşumu "vefasızlıkla" suçladı.

Gönül Mimarları İnisiyatifi söz konusu haberlere ilişkin Diyarbakır Merkez Sur İlçesi Çift Kapı mevkiinde yaptığı basın açıklamasını İnisiyatif sözcüsü Abdulkadir Aslanoğlu okudu.

Gönül Mimarları İnisiyatifi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduklarını belirten Aslanoğlu, "Ülkemizi bölmek isteyen, bu yolda her türlü fenalığı mübah gören ve avuçlarını ovuşturan hainler dururken; bunlara karşı bir olup birlikte mücadele etme yerine, rotasını şaşıran, başka beklentilerin peşine düşüp, hevâsının esiri olan bir takım zevâtın, düştüğü körlük kuyusundan çıkamamalarıdır." dedi.

Hâlâ dış mihrakların arzu ettikleri doğrultuda, bölünme, dağılma ve parçalanma yolunda gayret sarfedenler olduğuna dikkat çeken Aslanoğlu, "Bazıları, ülkemizin bu kadar çok düşmanı varken, yeni partiler ve oluşumlar peşinde olduklarını artık açık açık ifade ediyorlar. Vefasızlığın ve kadir bilmezliğin en somut örneğini teşkil eden, birlik ruhundan nasiplenmemiş bu zihniyetin mümessilleri bölgedeki mütedeyyin Kürtlerin desteğini alabileceklerini düşünerek bu işe bölgenin kalbi konumundaki Diyarbakır’dan start verecekleri havasını estirmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu, "Türkiye’nin mührü olan Diyarbakır’dan diyoruz ki; hiç kimse, fitnenin fitilini, bu şehirden ateşleyebileceğini aklından bile geçirmesin. Amacı bölücülük olanlar bu şehirden eli boş dönerler! Memleket sevgisinden nasibini almamışlar bu şehre gelmesinler! Bayrak sevgisinden nasibini almamışlar bu şehre gelmesinler! Dirliğimizi bozmak, dış güçlerin ekmeğine yağ sürmek isteyenler bu şehre gelmesinler! Kutlu davamızı sırtından hançerlemek isteyenler bu şehre gelmesinler! Bu düşünceleri taşıyıp bu şehre gelenler, kendilerine taraftar ve destekçi bulamazlar! Size burada ekmek çıkmaz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler