Diyarbakır'da hacizli ve çalıntı araba şebekesine operasyon

Diyarbakır'da hacizli ve çalıntı araba şebekesine operasyon

Diyarbakır'da, farklı illerde hacizli veya çalıntı olarak aranan araçları parçalayarak satan şebekeye yönelik yapılan operasyonda 4 kişi yakalandı.

Diyarbakır'da, farklı illerde hacizli veya çalıntı olarak aranan araçları parçalayarak satan şebekeye yönelik yapılan operasyonda ele geçirilen 29 araç ile beraber 4 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Türkiye’nin farklı illerinde hacizli yakalamalı ve çalıntı olarak aranan araçların Diyarbakır'da parçalanarak satıldığına yönelik bilgi elde edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Diyarbakır'da ikamet eden 4 şahsın Türkiye’nin farklı illerinde hacizli yakalamalı ve çalıntı olarak aranan araçları, Diyarbakır 3’üncü Sanayi Bölgesi'nde bulunan işyerlerinde parçalayarak sattıkları, bahse konu araç sahiplerinin araçlarını bu şahıslara satarak haksız kazanç elde ettikleri yönünde bilgi elde edilmiştir. Devam eden çalışmalar neticesinde, batı illerinden gelen araçların sanayi bölgesinde bulunan 2 ayrı işyeri ve bir konutta parçalanarak satıldığı, bu adreslerde farklı araçlara ait çok miktarda araç parçaları ile plakalarının mevcut olduğu tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Belirlenen adreslerde  yapılan ve Yenişehir İlçe Jandarma Komutanlığının da destek verdiği operasyonda; 29 adet hacizli yakalamalı araç, 4 adet trafikten men ve hak mahrumiyeti olan araçlara ait plaka ile üzerinde şase numaraları bulunan 67 adet motor, araç gövdesi ve kaporta aksamları parçalanmış şekilde ele geçirilmiş, suçla iltisaklı 4 şüpheli gözaltına alınmıştır." ifadeleri yer aldı.

Araçlar ve plakalar üzerinde yapılan incelemede, bazı araçların özel bir otoparkta muhafaza altında olan araçlardan olduğu, tahkikatın derinleştirilerek devam ettiği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.