Diyarbakır'da halk Filistin direnişine destek için bir araya geldi

Diyarbakır'da halk Filistin direnişine destek için bir araya geldi

Diyarbakır'da bir araya gelen Müslümanlar, Filistinli mücahitlerin, siyonistlere karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuna desteklerini sunarak Filistin halkının muzaffer olması için dua etti, İslam ülkelerine çağrıda bulundu.

Diyarbakır'da HÜDA PAR İl Gençlik Kollarının öncülüğünde halk, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda (Parkorman) bir araya gelerek Filistin direnişine desteklerini sundu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda sık sık Filistin için sloganlar atıldı, Filistin direnişini destekleyen pankartlar açıldı. Özlem Ajans sanatçıları da Filistin ve HAMAS'a ithafen bestelenen ezgi ve marşlar seslendirdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programa katılan Gazze'deki Yemen Kudüs müessesesi yetkililerinden Ahmed Harare, bir konuşma yaptı. Harare'nin konuşmasının ardından HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, basın açıklamasını okudu.

Açıklamasına, "Zulmedenler hangi akıbete uğrayacaklarını görecekler. (Şuara/227)" ayetine atıfta bulunarak başlayan Turgut, bir asırdan uzun bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliamın devam ettiğini belirtti.

Turgut, "Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okumaktadır." dedi.

"Aksa Tufanı operasyonunu destekliyoruz"

Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruduğuna dikkat çeken Turgut, "Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın! Filistinli mücahitler, Siyonistlere karşı destansı bir operasyon başlattı. İzzeddin Kassam Tugaylarının yürüttüğü 'Aksa Tufanı' adlı operasyonunu destekliyoruz." diye konuştu.

"Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır"

Filistin halkının, yalnızca kendi topraklarını değil; İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunduğuna işaret eden Turgut, "Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır. İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması, ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz." diye belirtti.

"Siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir"

Turgut, "HÜDA PAR olarak; Filistin’i, başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir." ifadelerini kullandı.

"Mukaddesatımızı çiğneyen siyonist barbarlığı durduralım"

İslam ülkeleri ve Müslümanlara çağrıda bulunan Turgut, "Ey İslam ülkeleri ve Müslümanlar! Artık kendimize gelelim. İslam topraklarını kan gölüne çeviren siyonist canilere karşı duralım. Mukaddesatımızı çiğneyen siyonist barbarlığı durduralım. İşgal rejimi ile bırakın normalleşmeyi; var olan siyasi, ekonomik, askeri tüm ilişkilerinizi sonlandırılalım. İşgali meşru gören pratiklerinizden utanalım. Ülkelerimizde Siyonist rejimi besleyen lobileri kapatalım. Para baronlarını terör listesine alın.

Turgut, açıklamasının sonunda şunları kaydetti:

"HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.

Filistin halkına selam olsun! Aksa Tufanı operasyonuna selam olsun! Kahraman mücahitlere selam olsun! Direnişe ve dirilişe selam olsun!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.