Diyarbakır'da hareketli gece

Diyarbakır'da hareketli gece

Kobani'de yaşanan IŞİD ile PYD arasında çatışmaları protesto etmek bahanesiyle şehrin çeşitli semtlerinde sokaklara çıkan HDP'li gruplar halkı provoke etti, okul yaktı.

DİYARBAKIR – Dün akşam saat 20.00 sıralarında Diyarbakır’ın çeşitli mahallelerinde başlatılan yürüyüş eylemlerinde İslami STK’ların önünden geçilerek halk provoke edildi, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Fiskaya semtinde bir okul yakıldı.

 

“Kürdistan İŞİD’e mezar olacak, Katıl İŞİD işbirlikçi Akp " sloganlarıyla yürüyüş yapan HDP’liler ve yüzü maskeli grupların, özellikle İslami STK’ların önünden geçerek yürüyüşe katılanları provoke etmeye çalışmaları dikkatlerden kaçmadı.

 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Bayramoğlu semtinde ise taşkınlık yapan gruba bazı evlerden tencere kapakları birbirine vurarak destek verildiği görüldü.

 

Merkez Yenişehir ilçesi Fiskaya semtinde ise taşkınlıklar bir okulun yakılmasına neden oldu. Cahit Sıtkı Tarancı ortaokulunda arka bahçe kapsından giren yüzleri maskeli grup okula Molotof ve ses bombası attı.

 

Saldırı sonrası Molotof bombasının düştüğü müdür odası tamamen kül olurken okulda büyük hasarın meydana geldiği belirtildi. Olaydan sonra saldırganların olay yerinden kaçtığı belirtildi.

 

Yaşanan olaylar hakkında polis geniş çaplı soruşturma başlattı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.