Diyarbakır'da HDP'lilerin provoke ettikleri olayın failinin deli olduğu raporlandı

Diyarbakır'da HDP'lilerin provoke ettikleri olayın failinin deli olduğu raporlandı

PKK / HDP'lilerin provokasyona alet etmek istedikleri satırlı saldırganın babası oğlunun yüzde 45 raporlu olduğunu ve akli dengesinin yerinde olmadığını belirterek, "oğlumun ne IŞİD ne de herhangi bir partiyle alakası yoktur" dedi.

DİYARBAKIR  - PKK medyasının provoke ederek “Allahu ekber diyerek satırla saldırdı” iddiasıyla haberleştirdiği şahıs Mesut U. akli dengesi yerinde olmadığı gerekçesiyle Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

25 Eylül 2014 günü Diyarbakır merkez Sur ilçesinde elindeki bıçakla çocuklara saldıran ve 12 yaşındaki Dilan Kaderci'yi başından yaralayan Mesut U. olay yerine gelen HDP’lilerin provokasyonu sonucu IŞİD’çi olarak lanse ettirilmiş ve halk galeyana getirilmişti.

 Olay sonrası bölgeye gelen Sur Belediye Başkanı Seyit Narin ise olayı farklı bir boyuta çekerek 90’lı yıllarla ilişkilendirmiş, 90’lı yıllarda bölgede PKK’nin saldırılarına karşılık vermiş İslami camiaların bu tür saldırılarda parmağı olduğunu ima etmişti.

Tüm bu provokasyonların ardından 24 yaşındaki Mesut U.’nun akli dengesinin yerinde olmadığı, gözaltında tutulduğu İl Emniyet Müdürlüğü'nden dün akşam saatlerinde Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne nakledildiği öğrenildi.

Olay sonrası basına açıklamalarda bulunan baba Mehmet Uğur, oğlunun yüzde 45 engelli raporu olduğunu ve rahatsızlığından dolayı evde de sık sık huzursuzluk çıkardığını söylemiş, oğlunun uyuşturucu kullandığını ve daha öncede bazı adli olaylara da karıştığını söylemişti.

Saldırı olayını gerçekleştiren oğlunun ne IŞİD ne de herhangi bir partiyle alakasının olmadığını söyleyen baba, oğlunun akli dengesinin de bozuk olduğunu söylemiş, yapılan provokasyonu boşa çıkarmıştı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler