Diyarbakır'da hırsızı PKK'ye teslim eden okul yöneticilerine 24 yıl hapis istendi

Diyarbakır'da hırsızı PKK'ye teslim eden okul yöneticilerine 24 yıl hapis istendi

Diyarbakır'da alıkoyduğu çocuğu PKK'ye yakın bir derneğe teslim ettiği iddia edilen bir okul müdürü ile 3 müdür yardımcısına 24 yıl hapis istendi.

Diyarbakır'da bir okul müdürü ile 3 müdür yardımcısının, hırsızlık yaptığı iddiasıyla alıkoydukları çocuğu, PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir derneğe teslim ettiği iddiaları üzerine açılan davada okul müdürü ve 3 müdür yardımcısına 24 yıl hapis istendi.

Diyarbakır’da okul önünde kapkaç ve hırsızlık yaptığı iddiasıyla yakaladıkları C.O. adlı çocuğu, polise değil de  PKK’ye teslim eden okul müdürü ve yardımcıları hakkında, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlamalarıyla dava açıldı. Tutuklu 6 sanık 9 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Hazırlanan iddianamede aralarında okul müdürü Ş.A., müdür yardımcıları M.Z., R.B., N.İ., dernek başkanı Ş.A. ve dernek yöneticisi F.G. hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 9 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuklu 6 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Yaşı küçük olan bir kişinin 5 Mayıs 2015 tarihinde kamu görevlileri tarafından PKK/KCK adına hareket ettiği söylenen bir şahsa teslim edilerek Eşit Özgür Yurttaş Derneğine götürüldüğü, burada PKK adına eylemlerde bulunması yönünde tehdit edildiği iddia edilmişti.

Mayıs 2015 tarihinde Eşit Özgür Yurttaş Derneğinde yapılan aramanın ardından bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu Ş.A., M.Z., N.İ., R.B., Ş.A. ve F.G. isimli 6 kişinin gözaltına alınmış, zanlılar, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve Silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından tutuklanarak D Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişlerdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.