'Diyarbakır'da Hizbullah'ın gövde gösterisi'

'Diyarbakır'da Hizbullah'ın gövde gösterisi'

Can Dündar yönetimindeki Cumhuriyet Gazetesi, Diyarbakır Newroz meydanında dün gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğini Hizbullah Cemaati'ne bağlı kurumlar tarafından organize edildiğini belirterek etkinliğe, "Diyarbakır'da Hizbullah'ın gövde gösterisi" başlığ

Türkiye ve Avrupa’da organize ettiği dev Kutlu Doğum mitingleriyle İslam Ümmeti’nin gururu haline gelen Peygamber Sevdalıları, dün Diyarbakır Newroz meydanında tarihi bir Kutlu Doğum etkinliği düzenlenmesine öncülük etti.

Etkinliği Hizbullah Cemaati’nin organize ettiğini savunan Cumhuriyet Gazetesi, “Diyarbakır’da Hizbullah’a yakın derneklerin oluşturduğu Peygamber Sevdalıları Platformu, Newroz Parkı’nda kutlu doğum etkinliği düzenledi. “Eşsiz Önder Hazreti Muhammed” adıyla yapılan etkinlik için çevre kentlerden binlerce kişi araçlarla ücretsiz olarak alana taşındı” diye yazdı.

Etkinlik sırasında kalabalık içindeki bir grubun Kürtçe, “Biji Hizbullah (Yaşasın Hizbullah)” sloganı attığını ancak etkinlikteki görevlilerin grubu engellediğini iddia ederek, “Polis, alanın dışında 3 arama noktası oluştururken, alandaki güvenliği, platform üyesi 2 bin kişi sağladı. Kadınlar ve küçük yaştaki kız çocuklarının kara çarşaf giymesi dikkat çekerken, harem-selamlık olarak yapılan kutlamalarda Tekbir getiren kalabalık Kobani eylemleri sırasında 7 Ekim’de Diyarbakır’da öldürülen Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hüda-Par üyesi Yasin Börü için “Hepimiz Yasin Börü’yüz” sloganı attı ve Börü’nün fotoğrafının yer aldığı tişörtler giydi.” ifadelerini kullandı. (Hürseda Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.