Diyarbakır'da İş Dünyası ve STK temsilcileriyle istişare toplantısı düzenlendi

Diyarbakır'da İş Dünyası ve STK temsilcileriyle istişare toplantısı düzenlendi

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, ilimiz iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, ilimiz iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek istişare toplantısı düzenlediler. Programa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakır Oda ve Borsa Başkanları,  Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, ilimiz iş dünyasının önde gelen isimleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

İş dünyasıyla yapılan toplantı da konuşan Başkan Atilla, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kalkınma hamlesi gerçekleştirildiğini belirterek, "Bugün Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner liderliğinde gelişen, kalkınan, dönüşen ve büyüyen ülkemiz 2023, 2053, 2071 hedefleri olan istikrarlı ve güçlü bir ülkedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakırımızın kalkınmasına, huzur ve güvenine verdiği önemi hepimiz yakinen bilmekteyiz" dedi.

‘İşsizliğin azalması için önemli adımlar atılmaktadır’

Şehrimizde olumlu değişimlerin yaşandığını belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu: "Diyarbakır’da yapılan kamu yatırımlarıyla, şehrimiz yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Huzur ve güvenin sağlandığı şehrimizde artık terör değil istihdama dönük projeler konuşulmakta, devletimizin bu konuda yatırımları dün olduğu gibi bugün de katlanarak artmakta ve işsizliğin azalması için önemli adımlar atılmaktadır. Tarihten beri üretimin, ticaretin ve kültürün merkezi olan şehrimiz tarihten aldığı güçle yeniden ayağa kalkmakta ve bu alanda yatırımcılar için güvenli bir liman olarak kendini ispatlamaktadır."

‘17 ilçe ve bin 42 mahallemizde hizmetlerimizin en güzelini ve en fazlasını yaptık’

Yatırımcıların şehrimize gelmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak sorumlulukları yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Atilla, şunları söyledi: "Şehirleri yatırımcılar için cazip kılan; sunulan yerel yönetim hizmetlerinin kalitesi, şehircilik altyapısı, ulaşım, konut sektörü gibi göstergelerdir. 2 yılı aşkın bir süreden beri bu mübarek şehre Yüce Rabbimin yardımı ve hemşehrilerimin hayır duasını da alarak hizmet etmek için gayret ettik. Sosyal belediyecilikten şantiye belediyeciliğine altyapı hizmetlerinden üst yapı hizmetlerine kadar merkez başta olmak üzere 17 ilçe ve bin 42 mahallemizde hizmetlerimizi hem nitel hem de nicel olarak en güzelini ve en fazlasını yaptık. 2 yılda şehrimize tüm belediyecilik hizmetlerinde 1 Milyar 250 Milyonluk yatırımı “Belediyemizi 1 Kuruş Borçlandırmadan” gerçekleştirdik. Önceki dönemlerde belediye bütçesinin sadece %8’i yatırıma ayrılmışken biz bütçemizin %40’nı yatırıma ayırarak şehrimize en güzel hizmetleri sunduk. Milletimizin parasını milletimize harcadık."

Hemşehrilerimizin mutluluğu için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Atilla, "Hizmetlerimizi “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” felsefesiyle “Halka Hizmet, Hakka Hizmettir” inancıyla “İşimiz Gücümüz Diyarbakır” diyerek aşkla ve şevkle yerine getirdik. İstişareye her zaman çok önem verdik; “Bu şehri bu şehirde yaşayanlarla birlikte yöneteceğiz ve herkesin sesine kulak vereceğiz” dedik ve öyle de yaptık… Bundan sonraki çalışmalarımızda da bu ilkeyi her zaman koruyacağız. Şehrimizin daha cazibeli hale gelmesi için gerçekleştireceğimiz önemli projelerle de Diyarbakır’ımızı yatırımcılarımız için de daha cazip hale getirmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin projelerini halk odaklı yaptığını kaydeden Başkan Atilla, şunları aktardı: "Devletimizin imkanlarını ve Belediyemizin kaynaklarını hemşehrilerimize hizmet etmek için kullandık ve kullanmaya devam edeceğiz. Bu hizmetlerimizi sunarken hizmetlerimizde adil ve mesafede herkese eşit davrandık. İlk günden beri ilgili kuruluşlar, yatırımcılar ve sektör temsilcileriyle şehrimizde yatırımın artırılması, istihdamın oluşması, Diyarbakır’ımızın ticaret, sanayi, turizm, tarım gibi potansiyelinin yüksek olduğu alanlardaki tüm yatırımlarda onların yanında olduğumuzu her fırsatta vurgulayarak üzerimize düşeni Büyükşehir Belediyesi olarak yapmaya devam edeceğiz."

‘Şehrimizde terör şehrin birinci sorunu olmaktan çıkmıştır’

Şehrimizin yatırımcılar için cazip hale geldiğini belirten Başkan Atilla, şöyle konuştu: "Yapılan bütün araştırmalara göre bölgemizde ve özellikle şehrimizde terör şehrin birinci sorunu olmaktan çıkmıştır. Şehrimizin birinci sorunu; iştir, aştır ve istihdamdır. Diyarbakır’da sağlanan huzur ve güven ortamıyla şehrimiz yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Devletimizin ve Hükümetimizin uyguladığı sanayi bölgeleri projeleri, lojistik merkez, Silvan barajı gibi projelerin tamamlanmasıyla Diyarbakır sadece bölgesinin değil tarihte olduğu gibi bu coğrafyanın önemli başat şehirlerden biri haline gelecektir. Bundan şüphemizin olmadığı gibi bunun gerçekleşmesi için tüm dinamiklerle işbirliği içerisinde çalışmaya, üretmeye gayret edeceğiz."

Büyükşehir Belediyesi'nin örnek projelere imza attığı vurgulayan Başkan Atilla, "İlk kez Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak üretimde doğrudan yer almak, sanayi altyapısını geliştirmek ve şehrin ekonomik kalkınmasını sağlamak için şehrimizde kurulan 2. Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne %45, Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne de %60 ortak olduk. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde sanayinin, tarımın, ticaretin, turizmin ve ekonomik kalkınmanın sağlanması için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye bundan sonra da devam edeceğiz. Allah’ın izni ve hemşehrilerimizin teveccühü ile İnşallah şehrimizi her alanda hak ettiği belediyecilik hizmetlerinin sunulduğu projelere birlikte imza atacağız. Biz Diyarbakır’ı seviyoruz. Biz Diyarbakır’a güveniyoruz" diye konuştu.

STK’larla istişare toplantısı

İş dünyasıyla yapılan programın ardından sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de istişare toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Başkan Atilla Büyükşehir Belediyesi olarak İstişareye çok önem verdiklerini belirterek, "Siz değerli sivil toplum temsilcilerimizin görüşlerini her zaman çok önemsedik. Biz belediye hizmetlerimizi yaparken çalışmalarımızın merkezine insanı koyduk ve insan odaklı çalışmalar gerçekleştirdik" dedi.

"Diyarbakır’ımızın hak ettiği hizmetleri vatandaşlarımıza sunarken; açıklık, şeffaflık, hesap verebilirlik, adil ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak hiç kimseyi ötekileştirmeyen belediyecilik anlayışımızla gerçekleştiriyoruz." diyen Başkan Atilla konuşmasına şöyle devam etti: "Biz 1 milyon 700 bin hemşehrimizin belediye başkanı olarak çalıştık. “Hizmetlerimizde adil ve herkese eşit mesafede olduk.” Terörü ve şiddeti kutsamadığı sürece herkesin siyasi görüşüne, felsefi görüşüne, dünya görüşüne saygı gösterdik. 2 yılı aşkın bir süreden beri bu mübarek şehre Sosyal belediyecilikten şantiye belediyeciliğine altyapı hizmetlerinden üst yapı hizmetlerine kadar merkez başta olmak üzere 17 ilçe ve bin 42 mahallemizde hizmetlerimizi hem nitel hem de nicel olarak en güzelini ve en fazlasını yaptık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler