Diyarbakır’da işaret dili kursu açıldı

Diyarbakır’da işaret dili kursu açıldı

Türkiye Beyazay Derneği, Diyarbakır’da kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlara yönelik işaret dili kursu açtı.

Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Valiliği ve Bağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün desteğiyle kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlara yönelik işaret dili kursu başlattı.

Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından yürütülen ve Bağlar Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşecek olan kurs ile ilgili bilgi veren Güneydoğu koordinatörü Mehmet Mualim, hedeflerinin engelli ve engelsizleri birleştirmek olduğunu söyledi.

Mualim, "Kamu kurumlarındaki işitme engelli vatandaşlarımızın sorunlarını daha rahat çözebilme adına Diyarbakır Valiliğimizin himayesiyle Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından ve Bağlar Halk Eğitim Merkezi'nin de destekleriyle işaret dili kursunu açıyoruz. Diyarbakır'da bu kursumuz başlayacak. Bize müracaat eden 800'e yakın sayı var. İlk etapta 35 personelimize hizmette bulunacağız." dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Neziye Kent ise "Milli Eğitimden, hastanelerden ve doktorlardan başlayarak bütün kamu kurumlarımızdan şu an bize müracaat eden 800 kişi var. Bugün ilk kursumuzu 33 kişiyle başlatıyoruz ve bunun devamı gelecektir. Eğitmen konusunda biraz problem yaşadık, yoksa birkaç kursu beraber açmayı düşünüyorduk. Maalesef şu an bir kursumuzla başlıyoruz. Eğitim süresi 4 aylık, 180 saatlik bir derstir.  Salı ve Cuma günleri saat 16.00’dan  20.00’e kadar kursumuz var."  ifadelerini kullandı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.