Diyarbakır’da kadınlara yönelik meslek edindirme ve eğitim merkezi açıldı

Diyarbakır’da kadınlara yönelik meslek edindirme ve eğitim merkezi açıldı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde meslek edindirmek ve çalışma hayatına atılması amacıyla kadınlara yönelik Meslek ve Eğitim Merkezi açıldı.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde meslek edindirmek ve çalışma hayatında kolaylık sağlama amacıyla kadınlara yönelik Kadın Meslek ve Eğitim Merkezi açılışı yapıldı.

Açılışa katılan Yenişehir Belediye Başkanı Serdar Kartal, bu çeşit eğitim merkezleri için buranın başlangıç olduğunu belirterek ilerdeki dönemlerde daha önemli girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Kartal, şunları söyledi: "Bunlar daha bir başlangıç. İnşallah bunların devamını en güzel şekilde getireceğiz. Burası bizim ablalarımıza teyzelerimize, bacılarımıza layık gördüğümüz bir yer değil. Bundan çok çok daha iyilerine layıklar. Burada 150-200 kişiyle başlayan etkinlikler bir ay içerisinde Şehitlik mahallemizde açacağımız Rabiatül Adeviye Kültür ve Sanat Merkeziyle bayanlarımız için doruk noktasına ulaşacak. Yine bunların dışında kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik belediyemizin çok ciddi faaliyetler olacak."

Konuşmaların ardından Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç tarafından yapılan dua ile açılış gerçekleştirildi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.