Diyarbakır’da kanser taraması devam ediyor

Diyarbakır’da kanser taraması devam ediyor

Türkiye Halk Sağlığı Kanser Daire Başkanlığına ait, “Pembe Prenses Kanser Tarama Aracı” Diyarbakır’da kanser taramasına devam ediyor.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan ve beraberindeki heyet, Türkiye Halk Sağlığı Kanser Daire Başkanlığına ait Pembe Prenses Kanser Tarama Aracınının Bismil’i ziyaret ederek verilen sağlık hizmetlerini inceledi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Türkiye Halk Sağlığı Kanser Daire Başkanlığına ait 'Pembe Prenses' adlı kanser tarama aracının, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması yapmak amacıyla Diyarbakır’ a geldiğini ve şu anda Bismil ilçesinde hizmet verdiğini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Aslan, “Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü olup,  yaklaşık olarak 8 kadından biri risk altındadır. Oysa erken evrede yakalandığında meme kanseri artık tedavi edilebilir bir hastalıktır. 20 yaşından sonra ayda bir kez her kadının kendi kendini muayene etmesi, yılda bir kez doktora görünmesi ve 40-69 yaş arası kadınlarında 2 yılda 1 kez mamografi çektirmesi önem arz etmektedir.” Dedi.

'Pembe Prenses' adlı kanser tarama aracı, 10-17 Mart 2017 tarihleri arasında Çermik ilçesinde 496 mamografi çekimi yaptı. 18-24 Mart 2017 tarihleri arasında Bismil ilçesinde şu ana kadar 211 mamografi çekimi yaparak hizmet vermeye devam ediyor.

Aslan, 25 Mart-4 Nisan 2017 tarihleri arasında Pembe Prenses Kanser Tarama Aracı’nın Silvan ilçesinde, 5-14 Nisan 2017 tarihleri arasında ise Ergani ilçesinde halka hizmet vereceğini belirterek, 40-69 yaş arası kadınları meme kanseri taraması için araca beklediklerini söyledi.  (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler