Diyarbakır'da kimsesiz çocuklar için 8 donatılı villa inşa edilecek

Diyarbakır'da kimsesiz çocuklar için 8 donatılı villa inşa edilecek

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde kimsesiz çocukların yaşayacağı 8 adet donatılı villa yapılıp, 2 blokta sosyal tesis inşa edilecek.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar arasında imzalanan Sevgi Evleri Protokolü'nü onayladı.

Valilik Hevsel Salonunda düzenlenen imza protokolünde konuşma yapan Güzeloğlu, Yenişehir ilçesinde kimsesiz çocukların yaşayacağı 8 adet donatılı villa yapılıp, 2 blokta sosyal tesis inşa edileceğini söyledi.

Güzeloğlu, "Geçmişteki çocuk yurtları ve benzeri durumdaki kurumların hepsi kapatılmıştır. Yaşamın içerisinde hayatın merkezinde sevgi eksenli bir perspektifte çocuklar büyüyorlar. Buna hizmet etmek üzere bugün Yenişehir Belediyemizce imzalayacağımız protokolle çok özel ve güzel bir alanda bağımsız adada 8 adet çocuklarımızın yaşayacağı donatılı villamızı yapıp, inşallah 2 blokta sosyal tesis inşa edilecek. Bunlar ve bunun yanı sıra günlük ve gündelik hayat içerisindeki yaşayacak çocuklarımıza dönük sunulacak imkânlar her birinin mutluluğunu amaçlıyor. Güvenli, mutlu, sağlıklı birey olarak topluma kazandırılmalarını amaçlanıyor. Çok hayırlı bir teşebbüs, çok faydalı bir teşebbüs. Hayırlı bir günde, cuma gününde imza atıyoruz. İnşallah en kısa zamanda da hizmete girerek, nasip olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmanın ardından Kartal ve Açar arasında Sevgi Evleri Protokolü imzalandı. İmzaların ardından Güzeloğlu, protokolü onayladı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.