Diyarbakır'da köstebek yuvasına dönen yollarının yapılmasını istiyorlar

Diyarbakır'da köstebek yuvasına dönen yollarının yapılmasını istiyorlar

Diyarbakır'da köstebek yuvasına dönen yollarını kullanırken zorluk yaşayan vatandaşlar, sorunlarının giderilmesini istiyorlar.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı Dönümlü Mahallesi'ne giden yollarda son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle oluşan çukurlar, adeta köstebek yuvasını andırıyor.

Özellikle 450 Evler Kavşağı ve bağlantılı yollardaki çukurlar, mahalle sakinleri ve sürücüleri zor durumda bırakıyor.

Yollarına asfalt dökülmesi için defalarca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesine başvuruda bulunduklarını bildiren vatandaşlar, kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini ileri sürdüler.

Mahalle sakinlerinden Recep Zeren, yolun bozuk olması nedeniyle sıfır arabasını sattığını söyledi.

Zeren, "Bu yol zaten var olduğundan beri rezilliktir. Ben bu yol yüzünden arabamı sattım. Sıfır araba aldım ama sattım. Artık ayakla gidip geliyorum. O kadar mağduruz yani. Belediyeye, Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğüne, her yere başvurmuşuz. Bir sefer geldiler, asfalt ve zift falan döktüler. İçimize umut doğdu, 'Yapılacak.' dedik ama kim yapa, kim uğraşa? Hiç kimse ilgilenmiyor. Tek umudumuz bu yolun asfaltlanmasıdır. Yapılsa çok iyi olur. Gerçekten çok mağduruz." dedi.

"22 yıldır bu yolun derdini çekiyorum"

Çeyrek asırdan fazladır Dönümlü Mahallesi'nde yaşadığını anlatan İhsan Aksarlı, şunları söyledi: "Kimse buraya sahip çıkmıyor. 22 yıldır bu yolun derdini çekiyorum. Yazın tozdan, kışın da çamurdan geçilmiyor. Kimse gelip buranın sorumluluğunu üzerine almamış. Ocak sahipleri bu yola tonlarca kum getiriyorlar, burayı mahvediyorlar. Ne kadar greyder vursalar boş, en azından bu yolun yapılması için bir çare olması lazım. Sorumlu olan kişilerin gelip de yola bakmaları lazım. Belediyenin buraya bakacağı yok ki. Belediyeye defalarca müracaat yaptık ama ortada bir şey yok. Yenişehir Belediyesine müracaat ediyoruz ama o da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine topu atıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de Yenişehir Belediyesine atıyor. Biz ise ortada kalan mağdurlarız."

"Bu çileyi çekmemizi istiyorlarsa çekelim"

Günde birkaç defa arabasıyla bu yolu kullandığını dile getiren Mehmet Çelik, "Biz bu yoldan geçemiyoruz. Dünyanın masrafını araba bakımlarına veriyoruz. Ne makas ne burçlar kalıyor. Yolun ortasında kaldığımızda kepçe gelip çekmek bizi zorunda kalıyor. Görevlilerin bizzat gelip görmeleri gerekiyor, onlardan rica ediyoruz. Kendileri gelip görsünler. En fazla 3-5 kilometre bir yoldur ama çektiğimiz çile büyük. Dağ başına gidip gelsek daha rahatız. Şehir merkezinde böyle çile çekiyoruz. Artık kendilerine ne diyelim? Takdir onlarındır. Buradan kendilerine sesleniyoruz: Bizim bu çileyi çekmemizi istiyorlarsa çekelim. Benim burada beton santralım var. Burası bayağı kullanılan bir yoldur. Biz asfalt istemiyoruz. En azından yol kenarına bir malzeme döksünler, buna da razıyız. En azından ayaklarımız bu çamurdan kurtulsun diye bir ricada bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Vatandaş olarak rahat etmek istiyoruz"

Yetkililerin gelip bu yola bakmalarını talep eden Bedri Can ise "Bu yolun böyle olması hiç de doğal bir şey değil. Burada iş yerleri var. 20-30 kişinin dükkânı var. İnsan elini vicdanına koysun. Bir yetkili gelip bu yola baksın. Bunları kabul ediyorlarsa biz de bunu çekelim. Her gün tamirdeyiz, sanayideyiz. Biraz bizi düşünsünler. Vatandaş olarak rahat etmek istiyoruz. Bir yetkili çıksın da buna sahip çıksın, bu yolu yapsın." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.