Diyarbakır'da köyü basan yılan ve akrepler tedirgin ediyor

Diyarbakır'da köyü basan yılan ve akrepler tedirgin ediyor

Diyarbakır'a bağlı bir köyü basan yılan ve akreplerin kendilerini tedirgin ettiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin gerekli çalışmaları yapmasını istediler.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Körtepe (Kortepe) köyünü, köy dışında başlatılan çalışmaların ardından adeta yılan ve akrepler basmış durumda. Merkeze 19 kilometre uzaklıkta bulunan köyde ikamet edenler, iş makinelerinin kazı işlemleriyle birlikte bu hayvanların sayısının hızla arttığını bildirdiler.

1,5-2 metre uzunluğunda olan ve bazen evlerine de giren yılanların kendilerini tedirgin ettiğini belirten köylüler, geçtiğimiz günlerde zehirli akrebin ısırdığı bir gencin, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığını anlattılar.

Birkaç gün önce evlerine iki yılanın girdiğini kaydeden köylülerden Servet Yıldırım, "Geçtiğimiz günlerde evdeyken kardeşlerimin seslenmesini duydum. Aşağıya indiğimde iki yılan gördüm. Birbirleriyle oynuyorlardı. Bunlar, 1,5-2 metre uzunluğundaydı. Köy içinde bu yılanları sürekli görüyoruz. Isırma vakaları da yaşanıyor. Yetkililer, gerekli önlemleri alsınlar." dedi.

"Zehirli akrepler köyün her tarafında var"

Yetkililerin, köylerine gelerek gerekli çalışmaları başlatmalarını talep eden Lütfü Çekilmiş, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz gün saat 22.00 sıralarında koyunların yanındaydık. Bir akrep, arkadaşımın parmağını ısırdı. Sonra zehrini çıkarıp, arkadaşımızı hastaneye gönderdik. Sağlık durumu şu an iyidir. Hastanedekiler, 'Bu akrep çok zehirlidir.' dediler. Bunlardan bizim köyün her tarafında var. Köyün aşağı mahallesinde yeni evler inşa edildi. Oralar zaten doludur. Yetkililer bir şeyler yapsınlar. En azından gelip ilaçlama yapsınlar."

"İnsanların hayati tehlikesi söz konusu"

İsmini vermek istemeyen 35 yaşındaki başka bir köylü ise küçükken gördüğü büyük bir yılanı hâlâ unutamadığını anlatarak, "12-13 yaşlarında çobanlık yaparken siyah bir yılan gördüm. Aradan geçen bunca yıla rağmen yılanı gördüğüm yerden geçtiğimde korku duyuyorum. Artık oradan korkarak geçiyorum. Köyün dışında çalışma başladıktan sonra bazı evlere yılanlar girdi. Akrep görenler de var. Bunlar, o çalışmadan kaynaklanıyor. Çalışma yapılırken yer altındaki taşlar kaldırılınca akrep ve yılanların yuvası bozuluyor. Ondan sonra bunları köyde görenler oldu. Yetkililerin burada önlem almaları gerekir. Sonuçta insanların hayati tehlikesi söz konusudur. Buna dönük çalışma yapılması lazım." ifadelerini kullandı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.