Diyarbakır’da Kur’an Kursu öğrencilerine bisiklet hediye edildi

Diyarbakır’da Kur’an Kursu öğrencilerine bisiklet hediye edildi

Diyarbakır’da yaz Kur’an kursunu tamamlayan öğrencilere müftülük tarafından bisiklet hediye edildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaz Kur’an kursunda eğitim gören öğrencilere müftülük tarafından 50 bisiklet hediye edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla tarafından müftülüğe verilen bisikletler, Ulu Camii'nde düzenlenen tören ile öğrencilere verildi.

Törene Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Sur İlçesi Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı. Bisikletler kura ile isimleri belirlenen öğrencilere tek tek verildi.

Yapılan törende basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, yaz Kur’an kurslarının sona ermesiyle birlikte çocukların cami ile irtibatının devam etmesi için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Çocuklara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden İşliyen, bisiklet almaya imkânı olmayan çocuklar için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Silah seslerinin yükseldiği yerlerden Kur’an-ı Kerim sesinin yükseldiğini dile getiren İşliyen, “Yaz Kur’an kurslarımızın sona ermesiyle birlikte çocuklarımızın cami ile irtibatı, Kur’an-ı Kerim'e, maneviyata sevgisi devam etsin diye hocalarımız çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bugün o etkinliklerden bir tanesindeyiz. Şu an Ulu Camii'nin bahçesindeyiz. Biliyorsunuz burada bulunmanın ayrı bir anlamı var. Biz yaklaşık bir buçuk sene önce camiyi ibadete kapatacak kadar sıkıntılarla karşı karşıya kalmış idik. Sürekli burada silah sesleri, terör vardı. Bunların etkisiyle işyerleri kapanan işsiz kalan kardeşlerimiz oldu. Yani artık silah seslerinin duyulduğu yerde silah sesleri değil Kur’an sesleri duyuluyor. Burada emeği geçen müftümüz başta olmak üzere camilerde yürekle hizmet veren hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bisiklet alamayan öğrencilerin de olduğunu hatırlatan İşliyen, “Dün yaz Kur’an kurslarının kapanış programını yaparken Belediye Başkanımız bize jest yaptı. ‘100 tane çocuğa bisiklet vereyim’ dedi. Ben buraya gelirken zorlandım, çocuklar çok büyük bir hüzün içindeler ve ‘bize de bisiklet, bize de bisiklet’ diyorlar. Demek ki; Sur’un dar sokaklarında bir bisiklet çok değerli. Buradan Belediye Başkanımıza, bu şehrin eşrafına, hayırseverlerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu bisiklet, bu çocukların hayatında, maneviyatında bu kadar tesir edecekse, gelsinler bu çocukların bir tanesi bile bisikletsiz kalmasın. Belediyemize ağır gelir ama bu şehrin yoksul çocuklarını bisiklet sahibi yapabilecek, Allah’ın kendisine verdiği nimetleri paylaşabilecek hayırseverler var. Bu çocuklar bu şehri kuracak. Sahabenin emanet bıraktığı peygamber mirası bir mübarek toprakta bulunuyoruz. Sahabe yurdunu bu çocuklara emanet edeceğiz. Onun çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu güzellik her gün daha fazla olsun diye bize teşvik ve dua etsinler. Hep beraber bu çocukların ellerinden tutalım yüreklerine girelim. Her beraber huzur dolu bir Diyarbakır oluşturtalım." ifadelerini kullandı.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.