Diyarbakır'da "Kürtçe Okul" çekişmesi

Diyarbakır'da "Kürtçe Okul" çekişmesi

Dün valilik tarafından mühürlenen "Kürtçe Okul" un mühürlerini söken Kışanak ve Zümrüt polis müdahalesinden sonra Lice'ye gitti.

DİYARBAKIR  - Anadilde eğitim kapsamında dün Diyarbakır’da bir grubun katılımıyla açılan ve sonrasında Valilik tarafından kapatılarak mühürlenen Kürtçe eğitim verileceği iddia edilen okulun mührünün, bu gün Gülten Kışanak ve Zübeyde Zümrüt tarafından söküldüğü iddia edildi.

 

Mührün kırılmasından sonra öğrenci velisi olduğunu söyleyen bazı şahısların okul olarak belirtilen binaya girmek istemelerine polis engel oldu.

 

Burada toplanan 15 – 20 kadar aile, binaya girmelerine müsaade edilmemesinden dolayı bekleyişlerini devam ettiriyor.

 

Valiliğin tavrına karşı olduklarını belirten grup, öğrenci aileleri olarak bu gece nöbet tutacaklarını söylediler.

 

Okul bahçesinde oynayan çocukların ve onlarla ilgilenen şahısların ise Türkçe konuştukları gözden kaçmadı.

 

Kışanak ve Zümrüt Lice’ye gitti

Polisin olaya müdahalesinin ardından Kışanak ve Zümrüt’ün PKK kamplarının olduğu iddia edilen Lice’ye gitmesi ise akıllarda soru işareti bıraktı.

 

Olay mahallinde olan BDP’lilerin PKK’ye yakın medyanın dışında başka gazetecilerin görüntü almasına müsaade etmemeleri ise gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı.

 

“Okullar kapatıldı diyenlerin bu meseleye samimi olarak sahip çıktıklarını düşünmüyorum”

Hatırlanacağı üzere bazı temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’da bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, PKK/BDP’ye yakın çevrelerin bu girişimlerini samimi bulmadıklarını söylemiş ve yaptıkları bu girişimleri bir algı operasyonu olarak değerlendirmişti.

 

Bakan Bozdağ konuşmasına devamla; “Çözüm sürecine karşı olan çevrelerin de katkısıyla halkı, bu sürecin ve hükümetin aleyhine dönüştürmek için bir çaba olduğunu düşünüyorum. Her yıl okullar açıldığında bu manada bir takım olaylar yaşanıyor. Biz bu adımları attık ki bu olaylar yaşanmasın. Yavrularımız kendi anadillerini okullarda öğrenebilsin.  Doğru olan bu adımların işlenmez olduğunu göstermek değil, bu adımların yasal çerçevede işlendiğini göstermek için samimi adımlar atmak lazım. Okullar kapatıldı diyenlerin bu meseleye samimi olarak sahip çıktıklarını düşünmüyorum. Samimi olarak sahip çıkıyorsa, Milli Eğitim Müdürlüğümüze gelip müracaat ederler.” ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.