Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi etkinliği hazırlıkları başladı

Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi etkinliği hazırlıkları başladı

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü, 28 Nisan'da Diyarbakır'da düzenlenecek olan "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama Etkinliği" için hazırlık toplantısı yaptı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından 28 Nisan Pazar günü Diyarbakır'da düzenlenecek olan Peygamberi anlama ve Sünnetini Yaşama Etkinliği için vakıf binasında değerlendirme toplantısı yaptı.

Her yıl milyonları bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Vakfı, i Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama Etkinliği hazırlıklarını değerlendirmek üzere toplantılar yapmaya devam ediyor. Her sene farklı bir temayla etkinlikler gerçekleştiren Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu yıl yapacağı etkinliğin ana teması "Hak ve Adalet Peygamberi Hazreti Muhammed" olacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır İl Koordinatörü Hüsamettin Bönül, "Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır koordinatörlüğü olarak 2019 Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama Etkinliği'nin startı verilmiştir. Bu alanda bütün kardeşlerimiz her türlü fedakârlıkla çalışmalarını devam ettiriyorlar. Başta platformun tertip komitesi olarak üzerlerine düşen bütün görevleri yapmaya başlamışlar." dedi.

Bu yıl yapılacak olan "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama Etkinliği" kapsamında Türkiye geneli siyer sınavı düzenlediklerini belirten Bönül, "insanlarımızın Peygamberi daha iyi bir şekilde anlayıp sünnetini yaşaması için siyer sınavı düzenledik. Bu sınavda dereceye giren adaylarımızı aralarında umre ödülü olmak üzere farklı hediyeler ile ödüllendirdik." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır'da 104 bin kitap dağıtılacak"

Bönül, "Bu yıl bütün ailelere kitap ulaştırma çalışmalarımız da devam ediyor. 104 bin kitap Diyarbakır halkına dağıtılacaktır. Resulullah'ın hadisini, yaşantısını konu alan 40 hadis seçilmiş ve bu hadis inşallah insanlara ve toplumumuza ulaştırılacak. Etkinliğimiz bu yıl da Newroz Park miting alanında olacak." şeklinde konuştu.

"Halkımızı büyük bir coşkuyla alanlara bekliyoruz"

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütün Diyarbakırlıları etkinliğe davet ettiklerini belirten Bönül, şu ifadelere yer verdi:

"Biz bu yıl da halkımızı büyük bir coşkuyla alanlara bekliyoruz. Bu konuda halkımızın da desteğini bekliyoruz. Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır koordinatörlüğü olarak Diyarbakır Newroz alanında 28 Nisan inşallah etkinliğimizin finali olacak."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.