Diyarbakır'da Minaredeki baz istasyonlarına tepki

Diyarbakır'da Minaredeki baz istasyonlarına tepki

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki Sümer Camii’nin minaresine GSM firmalarının kapsama alanını genişletmek için kurduğu baz istasyonlarına vatandaşlar tepki gösterdi.

 Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak, baz istasyonlarının kaldırılmasını istediler.

“Baz istasyonları radyoaktif dalgalar yayıyor”

Cami minaresine baz istasyonu kurulmasının anlamsız olduğunu belirten Yusuf Özkan, “İstasyon Meydanı’ndan görülen bu cami, baz istasyonuyla birlikte görülüyor. Bu, dışarıdan kötü bir izlenimdir. İbadet yaptığımız yerlere bazı firmaların baz istasyonları kurmaları kötü oluyor. Bir minareye baz istasyonu kurulmasının anlamı yok. Baz istasyonları teknolojik ürünler olduğu için bazı zararları var. Bunu da düşünmek gerekiyor. Çünkü bu istasyonlar radyoaktif dalgalar yayıyor. İlgili insanların duyarlı olması gerektiğini söylemek istiyorum.” dedi.

“Caminin baz istasyonuna ihtiyacı yok”

Baz istasyonlarının minarelere kurulmaması gerektiğine işaret eden Süleyman Acar da, “Burada baz istasyonun olmaması gerekiyor. Hem sağlık açısından hem de buranın ibadethane olması açısından. Sonuçta burası bir köy evinin damı değil. Şunu söylemekten kendimi alıkoyamıyorum. Bunu kuran kişilerle birlikte buna izin verenler de suçludur. Caminin seccadeye, hoparlöre ve kilime ihtiyacı var, baz istasyonlarına ihtiyacı yok.” şeklinde konuştu.

Öte yandan kendileriyle görüştüğümüz Yenişehir Müftülüğü yetkilileri ise konunun kendilerini ilgilendirmediğini kaydederek, “Sümer Camii Derneği ile anlaşma yapılmış. Bu işe Dini Hizmetler Vakfı bakıyor. Diyanet ve müftülükle alakası yoktur. Biz de bu konuda tepkiliyiz. 2017’den sonra kaldırılacaklar.” ifadelerini kullandılar. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.