Diyarbakır’da ‘Müslüman Gençlik Haftası’ etkinlikleri düzenlendi

Diyarbakır’da ‘Müslüman Gençlik Haftası’ etkinlikleri düzenlendi

“Müslüman Gençlik Haftası’ kapsamında Diyarbakır’da, halka açık alanlarda kitap okuma ve sabah namazını camide kılma etkinlikleri düzenlendi.

17 -23 Ekim Dünya Müslüman Gençlik Haftası nedeniyle, Bilge Gençlik Kulübü tarafından Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Orman Park’ta kitap okuma etkinliği düzenlendi. Ayrıca sabah namazını camide kılma etkinliği de düzenlendi.

Düzenlenen etkinliklere çeşitli yaş guruplarındaki kişiler katıldı. Etkinliğe, HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları da destek verdi.

Kitap okumanın önemine dikkat çeken Dursun, toplumun ne yazık ki az kitap okuduğunu söyledi.

Müslümanların kitap okumasıyla daha bilinçlenerek, İslam dünyası üzerinde oynana oyunları farkına varacağını ifade eden Dursun, bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan kulüp yetkilileri, bu etkinlikler ile gençleri bilinçlendirmeyi ve gençlere İslami kurallar çerçevesinde alternatif sosyal etkinlikler düzenlemeyi amaçladıklarını belirttiler.

Kulüp yetkilileri ayrıca, bu tür etkinliklerle gençleri okumaya teşvik ederek günümüz dünyasına İslami bir bakış açısıyla bakmalarını sağlamayı hedeflediklerini söylediler.

Kitap okuma etkinliğinin ertesi günü çeşitli yaş gruplarından sabah namazı için bir araya gelen gençler sabah namazını kıldıktan sonra topluca kahvaltı yaptılar.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.