Diyarbakır'da öğrenciler İstanbul ve Çanakkale'ye uğurlandı

Diyarbakır'da öğrenciler İstanbul ve Çanakkale'ye uğurlandı

"Biz Anadolu'yuz Projesi" kapsamında Diyarbakır'da ilk ve ortaokul öğrencileri, il protokolünün katılımıyla yapılan törenle Çanakkale ve İstanbul'a uğurlandılar.

Diyarbakır Valiliği tarafından havalimanında koordine edilen törenle "Biz Anadolu'yuz Projesi" kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerinden ikinci grup, il protokolünün katılımıyla Çanakkale ve İstanbul'a uğurlandı.

İçişleri Bakanlığının başlattığı proje ile farklı illerde okuyan öğrencilerin bir araya gelip kaynaşması, kültürel ve sosyal birlikteliğin pekişmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, proje ile 4 bin 500'ü İstanbul, 2 bini de Çanakkale olmak üzere toplamda 6 bin 500 öğrenciyi göndereceklerini söyledi.

Türkiye'nin değerlerini tanıtmayı hedeflediklerini belirten Güzeloğlu, "Bugün, İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan ve Sayın Bakanımız Süleyman Soylu öncülüğünde 'Biz Anadolu'yuz' başlığı altında ülkemizin ve geleceğimizin en büyük değeri sevgili çocuklarımızın karşılıklı kaynaşması, doğudan batıya, batıdan doğuya birbirini tanıması, her bir köşesi şehit kanlarıyla sulanmış cennet vatanın her bir köşesindeki değerleri ve güzellikleri anlamaları adına atılan proje çerçevesinde Diyarbakır'ımızdan Çanakkale ve İstanbul'a gidecek sevgili öğrencilerimizi uğurluyoruz. Üzerindeki coşku, sevinç her şeyin ötesinde." dedi.

17 ilçeden öğrenci gönderdiklerini bildiren Güzeloğlu, "Bu proje kapsamında Diyarbakır'ın 17 ilçesinden 6 bin 500 çocuğumuz; 4 bin 500'ü İstanbul, 2 bini de Çanakkale olmak üzere bu illerimize gidecekler. İstanbul ve Çanakkale'de tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri görecekler. Oradaki valilerimizin ev sahipliğinde, kurumlarımızın iş birliğinde unutulmaz bir süre geçirecekler. Bu kapsamda, özellikle Çanakkale'de bu toprakları vatan yapan imanın, bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan şuurun, Çanakkale savaşlarının o noktada koyun koyuna yatan bu ülkenin her bir köşesindeki bütün evlatların mezarlarını ziyaret edecekler. Atalarının ruhuna Fatiha okuyacaklar." ifadelerini kullandı. (Abdurrahman Tetik - İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler