Diyarbakır'da öncelik hayatın, öncelik yayanın eylemi

Diyarbakır'da öncelik hayatın, öncelik yayanın eylemi

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla tüm illerde olduğu gibi Diyarbakır'da da etkinlik yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' sloganıyla 2019 yılı ''Yaya Öncelikli Trafik'' yılı ilan edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Türkiye geneli eş zamanlı yapılan eylem etkinliklerinden biri de Diyarbakır Stat yolunda gerçekleşti.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen etkinliğe İçişleri Bakan Yardımcı İsmail Çataklı katıldı. Çataklı etkinlikte katılımcılara yönelik konuşma yaptı.

Çataklı, "Özellikle yayalarla ilgili farkındalık oluşturmak bakımından çok önemli bir faaliyeti burada başlatıyoruz. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan, öğrencilerimizden ciddi bir destek bekliyoruz. Biliyoruz ki, idare ve bürokrasi tek başına bu işlerin üstesinden gelmek mümkün olmayacak. Bu sebeple halkımızın her kesiminden yardımına ihtiyacımız var. Bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Valilikler koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da etkinliğin önemine binaen açıklamalarda bulundu.

Güzeloğlu, "Trafikte farkındalığı arttırmak, yaya ve trafiğe bağlı olarak kuralların anlaşılmasını sağlamak, özellikle her yıl yaşadığımız büyük acıları yok etmek noktasındaki bir kararın başlayan çalışmasındayız. Diyarbakır'daki gelişen şehir ve altyapıda, özellikle trafikte saygı anlamında önemli bir aşamaya ulaşmış bulunuyoruz. Bugün 'öncelik hayatın, öncelik yayanın' kapsamında Diyarbakır'ımızdaki törende de bu farkındalığı oluşturmak, gençlerimizden başlayarak bütün yaya kapsamındaki vatandaşlarımıza bunu aşılamak istiyoruz. Çabamız ve dileğimiz vatandaşlarımızın katkısıyla Diyarbakır'da ve tüm Türkiye de yaşanan kayıpları ve acıları artık yaşamamaktır." ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında yaya geçidinden yürüyerek karşı şeritte bekler vaziyette duran araç sahipleri ile görüşen Çataklı, etkinliğe katılan engelli ve öğrencilerle görüştü.

Etkinlikte, trafik polisleri tarafından araç kullanıcılarına broşürler dağıtıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.