Diyarbakır'da Organ Bağışı Eğitimi

Diyarbakır'da Organ Bağışı Eğitimi

"Organ Bağış Haftası" dolayısıyla Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "Eğitim Toplantısı" düzenlendi.

DİYARBAKIR - Eğitim Toplantısına Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, İl Sağlık Müdürü Sait Avar, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Mesul Müdürü Prof. Dr. Yusuf Yağmur, Organ Nakil Merkezi Nefrologlarından Doç. Dr. Ramazan Danış ile Uz. Dr. Burçak Çalar Ruhi, Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Op Dr. M. Veysi Bahadır, Organ Nakil Merkezi Sorumlu Yardımcısı Op. Dr. Nurettin Ay, Diyarbakır İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdür Vekili İsmet Şahin, muhtelif hastanelerin yetkilileri, doktorlar, sağlık çalışanları, hastanede tedai gören hastalar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.


Eğitim toplantısında ilk olarak bir açıklama yapan KHB Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, "Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Organ Nakil Merkezi, gerek kentimiz ve gerekse bölgemiz açısından büyük bir kazanımdır. Bizlere düşen görev, bu merkezin daha verimli çalışabilmesi için elimizden geleni yapmaktır. Bu uğurda gerekirse gecemizi gündüzümüze katarak, gayret sarf edeceğiz. Son derece önemli olan ve hayati bir değere sahip olan organ bağışı konusunda yeni yönetim olarak bir dizi çalışma gerçekleştireceğiz" dedi.


Daha sonra söz alan İl Sağlık Müdürü Sait Avar ise, "İlimizde iki ayrı organ nakil merkezinin hayata geçirilmesi ile birlikte bu alanda yaşanan boşluğu büyük oranda doldurmuş durumdayız. Gerek idari personelimiz ve gerekse doktorlarımız başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız, hastalarımıza olabildiğince en iyi koşullarda hizmet sunabilmek için çaba sarf ediyor. Bu doğrultuda sağlık hizmetlerimizin kapasitesi her geçen gün artmaktadır" diye konuştu.


Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Mesul Müdürü Prof. Dr. Yusuf Yağmur ise şunları söyledi, "Ekibimizdeki herkesin iki yıllık süre zarfında özverili çalışmaları sonucunda organ nakli merkezimiz hayata geçti. Birbiri ardına yapılan nakillerle hastalarımız şifa buldu. İlk etapta 5 hastamıza yaptığımız nakiller, son derece başarılı geçti. Nakil yapılan hastalarımız hiçbir sağlık sorunu yaşamadılar. Organ Nakil Merkezimiz, Diyarbakır ve Bölge halkına şifa dağıtmakta. Özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarımızın umudu olduğumuzu belirtmek isterim. Artık İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerimizde yapılan organ nakilleri, gayet sağlıklı bir şekilde merkezimizde yapılmaktadır."


Daha sonra Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Op Dr. M. Veysi Bahadır ile Merkezin Sorumlu Yardımcısı Op. Dr. Nurettin Ay ise birer konuşma yaparak, birbirini tamamlayan ve son derece başarılı bir ekip eşliğinde organ nakil merkezinin örnek teşkil eden çalışmaları gerçekleştirdiğini belirttiler. (M. Salih Keskin - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler