Diyarbakır’da oy verme işlemleri tamamlandı

Diyarbakır’da oy verme işlemleri tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Diyarbakır’da oy verme işlemleri tamamlandı. Oy kullanma işleminin sona ermesiyle birlikte oy sayımları da başladı.

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Diyarbakır’da oy verme işlemleri Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da bu sabah saat 08.00’de başladı.

Bismil, Çermik, Çınar, Çüngüş, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kulp, Lice, Silvan, Eğil, Kocaköy ve merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ile Yenişehir ilçelerinde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erdi.

Oy verme ehliyetine sahip vatandaşlar, kayıtlı oldukları sandıklarda oylarını, üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan, resimli, kimliği ortaya koyan belgelerden biriyle kullanabildi.

Cep telefonu ve fotoğraf makinası ile oy verme kabinine girilmesine izin verilmedi.

Oy kullanan her seçmen daha sonra seçmen listesinde isminin karşısına oy kullandığına dair imza attı.

Sandıkların kapanması ile oyların sayım aşamasına geçildi. Sayımı tamamlanan oylar Diyarbakır İl Seçim Kuruluna çuvallar içerisinde il merkezi ve ilçelerden getirilmeye başlandı.

Seçim sonuçları ile ilgili yayın yasağı saat 21.00'de bitecek. Ancak geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi yayın yasağının daha önce kalkması ve sonuçların 18.00 - 20.00 arasında yayımlanmasına daha erken başlanılması bekleniyor.

24 Haziran'da kullanılan oylar sonrası Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre hiçbir aday yüzde 50 oy oranını geçemezse 2’nci tur seçim yapılacak. 2’nci tur seçime, ilk turda en çok oy alan iki aday katılabilecek.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde Türkiye genelinde 59 milyon 391 bin 328 seçmen oy kullandı. Diyarbakır'da ise oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 23 bin 391 olarak gerçekleşti. (Emrah Deniz/Mehmet Çelik-İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler