Diyarbakır'da patlama: ölü ve Yaralılar var

Diyarbakır'da patlama: ölü ve Yaralılar var

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere 4 kişi öldü.

Diyarbakır’a Sur ilçe jandarma komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Sarıkamış Mahallesi Kümeevler Durumlu mezrasında bir evde patlama meydana geldi.

Patlamanın patlayıcıların kamyona yüklenirken meydana geldiği belirtilirken söz konusu yerin bomba imalathanesi olduğu bildirildi.

Olayda yaralıların olduğu ve çok sayıda ambulansın olay yerine sevk edildiği öğrenildi.  (İLKHA)



Kaynak: http://www.ilkha.com/haber/35785/bomba-imalathanesinde-patlama-yaralilar-var

Diyarbakır’da Sur ilçe jandarma komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Sarıkamış Mahallesi Kümeevler Dürümlü mezrasında saat 22.30 sıralarında bir evde patlama meydana geldi. 

Patlamanın, patlayıcıların kamyona yüklenirken meydana geldiği belirtilirken söz konusu yerin bomba imalathanesi olduğu bildirildi. 

Olayda ilk belirlemelere göre patlayıcıları kamyona yüklemeye çalışan 4 kişi ölürken, çok sayıda kişinin de yaralandığı ve ambulansların olay yerine sevk edildiği öğrenildi.  (İLKHA)

 

Diyarbakır'da Sur ilçesine bağlıDürümlü Mezrasındaki bir evde PKK'lılar kamyonete bomba yüklerken patlama meydana geldi. Askeri kaynakların Al Jazeera'ye verdiği bilgiye göre bombayı hazırlayan dört kişi öldü, mahalleden yaralı siviller var.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi'nde bir evde patlama oldu.

Al Jazeera'ye bilgi veren emniyet kaynakları, patlamanın PKK'lıların bir kamyonete bomba yüklerken meydana geldiğini söyledi.

BOMBAYI HAZIRLAYAN 4 PKK'LI ÖLDÜ

Askeri kaynaklar, patlamada bombayı hazırlayan dört kişinin öldüğü bilgisini verdi.

Patlamanın gerçekleştiği eve yakın bölgede yaşayan sivillerden yaralananlar oldu.

Patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Al Jazeera'ye konuşan köydeki görgü tanıkları olayı şöyle aktardı:

Bomba yüklü bir kamyon, Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'ne bağlı Tanış Köyü'ne girdi. Kamyon içerisindeki silahlı kişileri gören Tevfik Yaman isimli köy sakini, şüphelenerek araca yaklaştı. Kamyondan kaleşnikoflar ile Tevfik Yaman'a ateş açıldı. Ardından saldırganlar bomba yüklü kamyon ile köyü terk etti. Tevfik Yaman ve 4 köylü daha iki araçla kamyoneti takip etmeye başladı. Bomba yüklü kamyon Sarıkamış Mahallesi, Dürümlü Mezrası yakınlarında bilinmeyen bir nedenle infilak etti. Kamyonun peşindeki 5 köylü hayatını kaybetti. 

Kamyondaki 4 PKK'lı da öldü.

Kaynak: Al Jazeera

Patlama sonucu 5 metre derinliğinde, 30 metre genişliğinde çukur oluştu

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.